17.8 C
Chania
Thursday, December 18, 2025

Στις 10 Δεκεμβρίου η δική για την απαγωγή Λεμπιδάκη

Ημερομηνία:

Στις 10 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, η δίκη για την απαγωγή του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Ο επιχειρηματίας που έπεσε θύμα απαγωγής στις 30 Μαρτίου 2017, πρόκειται να βρεθεί απέναντι από τους απαγωγείς του, οι οποίοι ανέρχονται σε 12, αφού προστέθηκαν πέντε στους αρχικούς επτά.

Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης απήχθη κοντά στο σπίτι του στα Καλέσα Ηρακλείου, αργά το μεσημέρι της 30ης Μαρτίου 2017, από ομάδα κακοποιών που αρχικά ζήτησαν ένα πολύ μεγάλο ποσό για την απελευθέρωσή του.

Ακολούθησαν έξι μήνες αγωνίας, αλλά και στενής συνεργασίας της αστυνομίας με την οικογένειά του. Τελικά στις 2 Οκτωβρίου, νωρίς το πρωί, ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας πραγματοποίησαν επιχείρηση σε μάντρα αυτοκινήτων έξω από το Ρέθυμνο, όπου βρήκαν και απελευθέρωσαν τον επιχειρηματία, ενώ προχώρησαν σε συλλήψεις.

Στην αστυνομία πιστεύουν ότι ο Μιχάλης Λεμπιδάκης μεταφερόταν από τους απαγωγείς του, σε διαφορετικά σημεία, ενώ εκτιμάται ότι από τον αρχικό πυρήνα των ατόμων που έκαναν την απαγωγή, κάποιοι στην πορεία αποχώρησαν διαφωνώντας για την διαπραγματευτική τακτική.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απίστευτη κατάσταση με συστημική τράπεζα – Καταγγελία για αρπαγή χρημάτων από ακατάσχετο λογαριασμό

Ανεξέλεγκτες φαίνεται λειτουργούν συστημικές τράπεζες στην Ελλάδα, αν λάβουμε...

Για τον Λένιν και το “Κράτος και Επανάσταση”

Της Δήμητρας Ζαχαρίκου * Το σύγχρονο ρωσικό κράτος χαρακτηρίζει το...

Ο «σωμα­το­φύλα­κας» του Αυγε­νάκη και σε υπόθεση δου­λε­μπο­ρίου

Πρόσωπα-πολυεγκληματίες αποκαλύπτονται μέσα από τη νέα δικογραφία της Ευρωπαϊκής...