18.2 C
Chania
Wednesday, December 17, 2025

Στις 10 Δεκεμβρίου η δική για την απαγωγή Λεμπιδάκη

Ημερομηνία:

Στις 10 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, η δίκη για την απαγωγή του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Ο επιχειρηματίας που έπεσε θύμα απαγωγής στις 30 Μαρτίου 2017, πρόκειται να βρεθεί απέναντι από τους απαγωγείς του, οι οποίοι ανέρχονται σε 12, αφού προστέθηκαν πέντε στους αρχικούς επτά.

Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης απήχθη κοντά στο σπίτι του στα Καλέσα Ηρακλείου, αργά το μεσημέρι της 30ης Μαρτίου 2017, από ομάδα κακοποιών που αρχικά ζήτησαν ένα πολύ μεγάλο ποσό για την απελευθέρωσή του.

Ακολούθησαν έξι μήνες αγωνίας, αλλά και στενής συνεργασίας της αστυνομίας με την οικογένειά του. Τελικά στις 2 Οκτωβρίου, νωρίς το πρωί, ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας πραγματοποίησαν επιχείρηση σε μάντρα αυτοκινήτων έξω από το Ρέθυμνο, όπου βρήκαν και απελευθέρωσαν τον επιχειρηματία, ενώ προχώρησαν σε συλλήψεις.

Στην αστυνομία πιστεύουν ότι ο Μιχάλης Λεμπιδάκης μεταφερόταν από τους απαγωγείς του, σε διαφορετικά σημεία, ενώ εκτιμάται ότι από τον αρχικό πυρήνα των ατόμων που έκαναν την απαγωγή, κάποιοι στην πορεία αποχώρησαν διαφωνώντας για την διαπραγματευτική τακτική.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φιάσκο στον ΕΛΓΑ: Αντί να βάλουν χρήματα στους αγρότες, τους τα πήραν

Την ώρα που η κυβέρνηση επιχειρεί να «γλυκάνει» μέσω του...

Υπερπλεονάσματα για τους λίγους, σιωπή για τους φίλους, λιτότητα για όλους

Της Ιωάννας Λιούτα Η κυβέρνηση μπορεί να αισθάνεται δικαιωμένη. Την ώρα...

Βορίζια: έρχεται κλιμάκιο από την Αθήνα για να κάνει «φύλλο και φτερό» το 4χ4, στο οποίο ξεψύχησε ο 39χρονος Φανούρης

Της Ευαγγελίας Καρεκλάκη Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και ειδικότερα...