16.8 C
Chania
Monday, December 15, 2025

Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Χανίων: “Δεν υπάρχει πρόβλημα υποσιτισμού” στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων – Απλά “φοιτούν παιδιά χαμηλού οικονομικού επιπέδου”

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωσή της η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών νομού Χανίων, με αφορμή δημοσιεύματα για την κατάσταση που επικρατεί στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων αναφέρει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα υποσιτισμού.

Μάλιστα, σημειώνεται ότι:

“Στο εν λόγω σχολείο φοιτούν από πολύ παλιά αρκετά παιδιά χαμηλού οικονομικού επιπέδου γι’ αυτό και πάντα γίνονταν ενέργειες τόσο από το σύλλογο γονέων, τους εκπαιδευτικούς αλλά και χορηγούς, έτσι ώστε να εξασφαλίζετε τόσο το δεκατιανό όσο  και το γεύμα”

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Όλοι γίναμε κοινωνοί τα τελευταία 24ωρα δημοσιευμάτων σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο 7ο Δημοτικό σχολείο.

Ως είχαμε χρέος επικοινωνήσαμε με όλους τους αρμόδιους φορείς με μοναδικό σκοπό να αποσαφηνίσουμε την  κατάσταση  και να διαπιστώσουμε αν η κατάσταση στο εν λόγω σχολείο παραμένει όπως την γνωρίζαμε ή υπήρξε ραγδαία επιδείνωση.  Η διαβεβαίωση  όλων χωρίς καμία εξαίρεση ήταν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα υποσιτισμού και μάλιστα όλα τα παιδιά λαμβάνουν κανονικά τόσο το προάριστο όσο και εκείνα που μένουν στο ολοήμερο κανονικό γεύμα. Στο εν λόγω σχολείο φοιτούν από πολύ παλιά αρκετά παιδιά χαμηλού οικονομικού επιπέδου γι’ αυτό και πάντα γίνονταν ενέργειες τόσο από το σύλλογο γονέων, τους εκπαιδευτικούς αλλά και χορηγούς, έτσι ώστε να εξασφαλίζετε τόσο το δεκατιανό όσο  και το γεύμα. Είναι λοιπόν τουλάχιστον άδικο να γίνετε τόσος σάλος από ένα δημοσίευμα ατόμου που καμία σχέση δεν έχει με το σχολείο.

Από την θέση που μας έχετε ορίσει να είστε σίγουροι ότι καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια σε άμεση συνεργασία με τους φορείς της πόλης μας έτσι ώστε όλοι οι μαθητές να έχουν τα μέγιστα δυνατά εφόδια για την ανεπηρέαστη πρόοδο τους. Παρ’ όλα αυτά θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τις εξελίξεις στο εν λόγω σχολείο, που αποτελεί ένα από τα ιστορικότερα σχολεία της πόλης και σύμβολο της ανοιχτής αγκαλιάς των Χανίων  στις μειονότητες και τους πρόσφυγες, στηρίζοντας το διευθυντή και τους συλλόγους γονέων και εκπαιδευτικών στο δύσκολο έργο τους.

Θα θέλαμε όμως και να ζητήσουμε από όσους θέλουν να συμβάλουν στο έργο της αναβάθμισης των σχολείων να προσαρτάνε όλες τις παραμέτρους όταν αποφασίζουν να δημοσιοποιήσουν τη γνώμη/γνώση που αποκομίζουν από τυχαία γεγονότα και να βεβαιώνονται για την ορθότητα/ αλήθεια όσων καταγγέλλουν.»

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στροφή 180 μοιρών από Ζελένσκι για το ΝΑΤΟ – Η πολύτιμη ουκρανική “ζώνη οχυρών”

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, και οι απεσταλμένοι των ΗΠΑ βρίσκονται για...

Δίκη Χρυσής Αυγής: “Όσο λιγότερες αναστολές, τόσο ανεβαίνεις στην ιεραρχία”

Τα κοινά χαρακτηριστικά των επιθέσεων στις οποίες προχώρησαν οι...

Ινστιτούτο Τσίπρα για την Οικονομία: Καταρρίπτεται ο μύθος του success story την περίοδο 2019 – 2024

To Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα δημοσιεύει την 1η έκδοση της περιοδικής σειράς FLASH...