19.8 C
Chania
Tuesday, April 30, 2024

Ρώσος διπλωμάτης αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να διακοπεί πλήρως η παροχή φυσικού αερίου στον Nord Stream 1

Ημερομηνία:

Οπρεσβευτής της Ρωσίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Βλαντίμιρ Τσίζοφ άφησε σήμερα ανοιχτό το ενδεχόμενο να διακοπεί πλήρως η λειτουργία του γερμανορωσικού αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 1, της σημαντικότερης γραμμής ανεφοδιασμού για τη Γερμανία.

Μετά τη μείωση της ροής ρωσικού φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream 1, ο κ. Τσίζοφ, μιλώντας στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, δήλωσε, σύμφωνα με τη ρωσική εφημερίδα Kommersant, ότι δεν αποκλείεται, εξαιτίας των τεχνικών προβλημάτων στις τουρμπίνες, να κλείσει εντελώς η γραμμή προμήθειας του αγωγού.

«Πιστεύω ότι αυτό θα ήταν καταστροφή για τη Γερμανία», δήλωσε ο ρώσος διπλωμάτης και τόνισε ότι η Γερμανία θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο επισκευής των τουρμπινών στο έδαφός της, προκειμένου να μη χρειαστεί να σταλούν στον Καναδά. Προηγουμένως, η Gazprom είχε επικαλεστεί καθυστερήσεις στην επισκευή των τουρμπινών προκειμένου να δικαιολογήσει τη μείωση της παροχής, κάτι ωστόσο που απέρριψε η γερμανική πλευρά, με τον υπουργό Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ να κάνει λόγο για «πολιτικό παιγνίδι» της Μόσχας.

Ο κ. Χάμπεκ πάντως διαβεβαίωσε ότι αν και η κατάσταση είναι σοβαρή, δεν θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια του εφοδιασμού στη Γερμανία. Μέχρι σήμερα το πρωί, ο περιορισμός της ροής είχε φθάσει στο 60%.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στιγμές από την ιστορία της Πρωτομαγιάς στον κόσμο και στην Ελλάδα!

Του Σπύρου Δαράκη * Πρώτη του Μάη! Μια μέρα κόκκινη,...

Λούης Τίκας και Εργατική Πρωτομαγιά

Του Γιώργου Σταυρουλάκη, Οικονομολόγος-Συγγραφέας - Ανιψιός Λούη Τίκα Πρωτομαγιά. Παγκόσμια...

Σούδα: Το μυστικό του κρηπιδώματος Κ-14 και το θηριώδες Αϊζενχάουερ

Η βάση της Σούδας είναι ίσως η μοναδική βάση στη Μεσόγειο που...

Χανιά: Ένας 15χρονος ξυλοκόπησε τη γιαγιά του – Θύμα οικογενειακής βίας στο παρελθόν ο ανήλικος

Ένα απίστευτο περιστατικό ενδοοικοενειακής βίας με πρωταγωνιστή ανήλικο και...