30.8 C
Chania
Τετάρτη, 19 Αυγούστου, 2026

Βαρύ ατόπημα Αθανασίου: Ναι στις υποκλοπές για λόγους εθνικής ασφάλειας – Το παράδειγμα με τον “μουσουλμάνο βουλευτή”

Ημερομηνία:

Υπέρ της παρακολούθησης των μελών του κοινοβουλίου, τάχθηκε ο βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας, Χαράλαμπος Αθανασίου. Μια δήλωση που έχει ειδικό βάρος αφού το εν λόγω στέλεχος της Ν.Δ έχει την θέση του β’ αντιπροέδρου της Βουλής.

Σχολιάζοντας το ζήτημα των παρακολουθήσεων σε τοπικό κανάλι υποστήριξε ότι εφόσον συντρέχει ζήτημα εθνικής ασφάλειας είναι θεμιτό να παρακολουθούνται οι βουλευτές. Όπως χαρακτηριστικά είπε «ας υποθέσουμε ότι ένας βουλευτής έχει θρησκευτικό προσανατολισμό εντελώς διαφορετικό από τους ορθόδοξου. Ας πούμε ένας μουσουλμάνος βουλευτής της Βορείου Ελλάδος -δεν λέμε ότι υπάρχει καμία αιχμή, προς Θεού. Αν υποθέσουμε ότι δίνει κάποια πληροφορία στην γείτονα χώρα, από πού θα μπουν οι μετανάστες κλπ. Γιατί δεν πρέπει να ελεγχθεί; Εδώ προέχει η Εθνική Ασφάλεια».

Μάλιστα σε ευθεία ερώτηση σχετικά με το αν μπορούν να παρακολουθούνται οι βουλευτές απάντησε: «Αν τηρείται η διαδικασία που ο νομοθέτης προβλέπει βεβαίως και σας αναφέρω μάλιστα. Σας αναφέρω μάλιστα επειδή το έχω σημειώσει, την περίμενα αυτή την ερώτηση, σας διαβάζω τι λέει ο εφαρμοστικός, ο εκτελεστικός νόμος του Συντάγματος, τι λέει το Σύνταγμά μας στο άρθρο 19. Λέει επί λέξει: Νόμος ορίζει τις εγγυήσεις υπό τις οποίες η δικαστική αρχή δεν δεσμεύεται από το απόρρητο για λόγους εθνικής ασφαλείας».

Δείτε το απόσπασμα:

Αποπομπή του Αθανασίου ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Την άμεση αποπομπή του Χαράλαμπου Αθανασίου ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του, στις οποίες τάχθηκε υπέρ της παρακολούθησης των μελών του κοινοβουλίου, με τη χρήση ενός κάκιστου παραδείγματος, διαχωρίζοντας τους βουλευτές με βάση το θρήσκευμα.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζει “κρεσέντο μισαλλοδοξίας” της δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ, τονίζοντας για την εθνική ασφάλεια ότι “δεν αφορά και δεν μπορεί να αφορά το θρήσκευμα των Ελλήνων πολιτών ή βουλευτών”.

Καταλήγοντας, ζητά την άμεση αποπομπή του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

Ο βουλευτής της ΝΔ, αντιπρόεδρος της Βουλής και πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, σε ένα κρεσέντο μισαλλοδοξίας δήλωσε σε συνέντευξη του ότι δικαιολογούνται οι παρακολουθήσεις Ελλήνων μουσουλμάνων βουλευτών για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Ο κ Αθανασίου όφειλε να γνωριζει ότι η «εθνική ασφάλεια» αφορά την παρέμβαση τρίτης χώρας στα εσωτερικά της Ελλάδας ή τη συμμετοχή σε εγκληματικές δραστηριότητες. Δεν αφορά και δεν μπορεί να αφορά το θρήσκευμα των Ελλήνων πολιτών ή βουλευτών. Ο κυριος Αθανασίου ισχυρίζεται στην ουσία ότι όσοι δεν είναι χριστιανοί ορθόδοξοι είναι εθνικά επικίνδυνοι.

Στην πραγματικότητα ο κυριος Αθανασίου δήλωσε απερίφραστα όσα υπαινίχθηκε ο κ. Μητσοτάκης στο διάγγελμα του, επιχειρώντας να καλύψει τις επικίνδυνες ενέργειες των Κυβέρνησής του με αναφορές στην εθνική ασφάλεια και “σκοτεινές δυνάμεις”

Στην προσπάθεια τους να δικαιολογήσουν την εκτροπή την οποία έχουν μεθοδεύσει επαναφέρουν θεωρίες «εσωτερικών εχθρών» από τις πιο σκοτεινές εποχές της Ελληνικής Ιστορίας.

Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να αποπέμψει σήμερα κιόλας τον κ. Αθανασίου. Διαφορετικά θα αποδείξει ότι είναι ο ίδιος ο υποβολέας τέτοιων απαράδεκτων δηλώσεων.

 

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία.Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνεχίζονται οι ετήσιες καλοκαιρινές εκθέσεις του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

Οι ετήσιες καλοκαιρινές εκθέσεις του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων συνεχίζονται μέχρι 30 Αυγούστου 2026 στο Μεγάλο Αρσενάλι. Περισσότερες από 50 κινηματογραφικές μηχανές και 200 εξώφυλλα δίσκων βινυλίου.

Εκδήλωση μνήμης για τον Μανούσο Ρ. Κούνδουρο στη Βίλα Κούνδουρου στα Χανιά

Εκδήλωση μνήμης για τον Μανούσο Ρ. Κούνδουρο στις 19/8/2026 στη Βίλα Κούνδουρου Χανίων. Με ομιλία της Ισμήνης Κριάρη, μουσική από την Αφροδίτη Μητσοτάκη και πεντοζάλι.

Συνελήφθη 63χρονος στο Ρέθυμνο για καλλιέργεια κάνναβης – Εντοπίστηκαν 13 δενδρύλλια

Συνελήφθη 63χρονος στο Ρέθυμνο για καλλιέργεια κάνναβης. Εντοπίστηκαν 13 δενδρύλλια ύψους έως 3 μέτρα, 215 γραμμάρια αποξηραμένης κάνναβης και ζυγαριά ακριβείας.

«Παράδεισος, Μετατόπιση»: Σύγχρονη τέχνη και χορός στη Φαιστό και το Μουσείο Μεσαράς

Το «Paradise Drift» έρχεται στη Φαιστό και το Μουσείο Μεσαράς 21-29 Αυγούστου 2026. Διεθνής έκθεση τέχνης, χορός και κινηματογράφος στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κρήτης.