17.8 C
Chania
Thursday, December 11, 2025

Για πρώτη φορά ζωντανή εικόνα απ’ τον πλανήτη Άρη

Ημερομηνία:

Για πρώτη φορά η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία μετέδωσε στο YouTube ιστορικές ζωντανές εικόνες απευθείας από τον κόκκινο πλανήτη.

Οι εικόνες, που κοινοποιήθηκαν στο YouTube, στον λογαριασμό της ESA στο Twitter  με το hashtag #MarsLIVE, έδειχναν τον πλανήτη με τρόπο που δεν έχει ξαναφανεί, ανέφερε η ESA.

Η εκδήλωση γιόρτασε την 20ή επέτειο από την εκτόξευση του τροχιακού Mars Express του οργανισμού – μια αποστολή λήψης τρισδιάστατων εικόνων της επιφάνειας του πλανήτη Άρη για να τον δούμε με πληρέστερη λεπτομέρεια.

«Κανονικά, βλέπουμε εικόνες από τον Άρη και γνωρίζουμε ότι τραβήχτηκαν μέρες πριν», δήλωσε ο James Godfrey, διευθυντής επιχειρήσεων διαστημικών σκαφών στο κέντρο ελέγχου της αποστολής της ESA στο Ντάρμσταντ της Γερμανίας, σε δήλωση. «Είμαι ενθουσιασμένος που βλέπω τον Άρη όπως είναι τώρα – όσο πιο κοντά σε έναν Αρειανό «τώρα» μπορούμε να φτάσουμε!»

Αλλά δεν έχουμε ξαναδεί εικόνες του Άρη; Ναι, αλλά όχι ζωντανά, είπε η ESA.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σπιτικές προτάσεις

Μπακλαβάς Μισό κιλό φύλλο κρούστας, 250 γρ. καρύδια χοντροκομμένα, 250...

N. Ανδρουλάκης: Η κοινωνία είναι στο πλευρό των αγροτών – Η κυβέρνηση υποτιμά τη νοημοσύνη μας

Για τις αγροτικές κινητοποιήσεις μίλησε, μεταξύ άλλων, ο Νίκος Ανδρουλάκης, στην εκπομπή «Στο...