14.8 C
Chania
Σάββατο, 2 Μαΐου, 2026

Η μουσικοχορευτική παράσταση “Αλάργα ξένε μ’ το χορό” στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων

Ημερομηνία:

Το εργαστήρι Θεάτρου-Κινηματογράφου-Μουσικής του τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης σε συνεργασία με τον Δήμο Χανίων, την ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Πνευματικό Κέντρο Χανίων, παρουσιάζουν την μουσικοχορευτική παράσταση ‘Αλάργα ξένε μ’ το χορό’ με τους ωφελούμενους συμμετέχοντες του προγράμματος “Η τέχνη του ρυθμού στην εκπαίδευση” αξιώνοντας την μουσική πράξη ως κοινωνικό αγαθό για την ευημερία, την πρόοδο και την κοινωνική συνοχή.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της μουσικής, συμπράττουν με τους εκλεκτούς σολίστες Βασίλη Μπαλογιάννη στο κλαρίνο, Παναγιώτη Σάκκουλα στο στεριανό λαούτο, Μάλαμα Πατρέλη και Δήμο Παπατζαλάκη στο τραγούδι, Φάνη Καρούσο στο σαντούρι, Κώστα Μακάκη στο βιολί και παρουσιάζουν τραγούδια και χορούς από την Θράκη, την Μακεδονία, την Ήπειρο, την Στερεά Ελλάδα και τα νησιά του Αιγαίου με κοινό θέμα την αναγκαστική φυγή και τον ξενιτεμό. Χορεύει το Λύκειο Ελληνίδων Χανίων.

Η εκδήλωση θα γίνει στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων (Σκρα 15), την Τετάρτη 21 Ιουνίου στις 20:30 και αφιερώνεται στις χαμένες ψυχές και σε όσες αναζητούμε ακόμα από το ναυάγιο της Πύλου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μανόλης Χνάρης: Αναγκαία η πλήρης αποζημίωση των αγροτών για τη φωτιά του 2022 στον Δήμο Αγίου Βασιλείου

Ο βουλευτής Ρεθύμνης Μανόλης Χνάρης ζητά πλήρη αποζημίωση των αγροτών για τη φωτιά του 2022 στον Δήμο Αγίου Βασιλείου, μετά από επιστολή του δημάρχου για προβλήματα στον ΕΛΓΑ.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Χανιά για το 17ο Ιστορικό Circuit

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Χανιά την Κυριακή 3/5/2026 λόγω του 17ου Ιστορικού Circuit. Απαγόρευση κυκλοφορίας στις οδούς Τζανακάκη, Ανδρέα Παπανδρέου και Ι. Σφακιανάκη.

Η Περιφέρεια Κρήτης στη Διαπεριφερειακή Συνάντηση του έργου Interreg Europe – Digital Rural για τα «Έξυπνα Χωριά»

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε στη Διαπεριφερειακή Συνάντηση του έργου Interreg Europe – Digital Rural στη Βάλμιερα Λετονίας, για τα Έξυπνα Χωριά και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της υπαίθρου.

Με επίκεντρο τα τοπικά προϊόντα ΠΟΠ η συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στην 6η Ευρωπαϊκή Εκδήλωση AREPO στις Βρυξέλλες

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε στην 6η Ευρωπαϊκή Εκδήλωση AREPO στις Βρυξέλλες, αναδεικνύοντας προϊόντα ΠΟΠ όπως Γραβιέρα, Ξυνομυζήθρα, Πηχτόγαλο και Πευκοθυμαρόμελο.