26.8 C
Chania
Thursday, September 19, 2024

ΚΚΕ: «Η κυβέρνηση αυξάνει τα όρια συνταξιοδότησης στα 74 – Να αποσυρθεί η απαράδεκτη διάταξη»

Ημερομηνία:

«Η κυβέρνηση, με μια απαράδεκτη διάταξη και μέσα στο κατακαλόκαιρο, επιδιώκει εμμέσως να καταργήσει το γενικό όριο συνταξιοδότησης όσων είναι στα 67 έτη και δεν έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα και να το ανεβάσει στα 74 έτη μέσα από τη συμμετοχή τους σε διάφορα προγράμματα ανέργων», αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του.

Το ΚΚΕ τονίζει πως «είναι φανερό ότι είναι σε εξέλιξη άλλη μια νέα επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων. Η ένταση της εκμετάλλευσης περνά μέσα από μια ζωή λάστιχο, από την διαρκή ομηρία των διαφόρων προγραμμάτων ολιγόμηνων συμβάσεων μέχρι την μεγάλη ευελιξία στην εργασία, με χαμηλούς μισθούς και χωρίς δικαιώματα έτσι ώστε να οδηγούνται οι εργαζόμενοι να παραμένουν στη δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα για να εξασφαλίσουν μια ελάχιστη σύνταξη», επισημαίνει το ΚΚΕ.

Ζητά «να αποσύρει αμέσως την απαράδεκτη διάταξη. Καμία αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Η κυβέρνηση να εξασφαλίσει αξιοπρεπή σύνταξη σε όλους τους ανασφάλιστους εργαζόμενους και όχι αυτό το αίσχος των 360Euro. Οι εργαζόμενοι να δυναμώσουν τον αγώνα για σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για κοινωνική ασφάλιση και συντάξεις που ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες τους, με μείωση των ορίων ηλικίας, όπως επιτρέπουν η ανάπτυξη της παραγωγής, της τεχνολογίας και της επιστήμης».

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δωρεάν είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους και στα Χανιά, 28 και 29 Σεπτεμβρίου

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων προσκαλεί το κοινό να συμμετάσχει...

Αυτό είναι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΗΠΕΘΕΚ

Την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024 συγκροτήθηκε σε σώμα το...

Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης ο Κωστής Χατζηδάκης

Συνάντηση για την προώθηση θεμάτων που άπτονται στον φορέα...