23.8 C
Chania
Tuesday, October 1, 2024

Το ειδικό τέλος ακινήτων καρατομεί τις επιχειρήσεις

Ημερομηνία:

Προτάσεις διεξόδου από το Επιμελητήριο Χανίων
Και το Επιμελητήριο Χανίων διαμαρτύρεται για το «χαράτσι» της ΔΕΗ, δηλαδή, το Ειδικό Τέλος Ακινήτων. Με χθεσινή επιστολή του το Επιμελητήριο Χανίων προς τον Υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο αναφέρει σχετικά με το Ειδικό Τέλος Ακινήτων:
Κύριε Υπουργέ,
Η σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία έχει φέρει τις μικρομεσαίες βιοτεχνικές επιχειρήσεις στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και οικονομικής καταστροφής.
Η ύφεση της αγοράς και η έλλειψη ρευστότητας υποχρεώνει καθημερινά πολλές επιχειρήσεις να οδηγούνται στο οριστικό κλείσιμο.
Ένα επιπρόσθετο τέλος, αυτό των ακινήτων που εισπράττεται δια μέσου των λογαριασμών της ΔΕΗ έχει επιφέρει μεγάλο πλήγμα στις ήδη δοκιμαζόμενες επιχειρήσεις.
Πολλές από τις βιοτεχνίες τις οποίες σύμφωνα με τον Ν. 4021/2011 απαλλάσσονται από την καταβολή του Ειδικού Τέλους Ακινήτων καλούνται να πληρώσουν από λάθη στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Η καταβολή και ο μετέπειτα συμψηφισμός δεν είναι λύση. Το μοναδικό κριτήριο που θέτει ο νόμος για τη μη καταβολή του Ειδικού Τέλους Ακινήτων είναι η αποκλειστική χρήση του κτιρίου και όχι η κατηγορία του τιμολογίου που πληρώνει στη ΔΕΗ.
Θεωρούμε λοιπόν ότι κριτήριο για την καταβολή ή μη του τέλους θα πρέπει να είναι η Επιμελητηριακή κατάταξη της επιχείρησης. Έτσι, εάν η κάθε επιχείρηση προσκομίζει στην αρμόδια ΔΥΟ πιστοποιητικό Μεταποιητικού Τμήματος του οικείου Επιμελητηρίου, ενός ΝΠΔΔ, να απαλλάσσεται από την καταβολή του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. με βεβαίωση που θα εκδίδεται από την αρμόδια ΔΟΥ και θα προσκομίζεται στη ΔΕΗ.
Κύριε Υπουργέ,
Περισώσετε ότι είναι δυνατόν να περισωθεί από την παραπαίουσα Ελληνική βιοτεχνία.

Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος
Ιωάννης Μαργαρώνης

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέο Κέντρο Κβαντικής Επιστήμης και Τεχνολογιών ιδρύεται στο ΙΤΕ Κρήτης

To Κέντρο θα συμβάλει σημαντικά στην απόκτηση υψηλής ποιότητας...

Χανιά: 45 χρόνια από την έκρηξη του “Πανορμίτη” στο λιμάνι της Σούδας

Σαραντα-πέντε χρόνια συμπληρώνονται από την τεράστια έκρηξη στο μότορσιπ...

Χανιά: 18ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Στις 4-5 Οκτωβρίου στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας

Την Παρασκευή 4 και το Σάββατο 5 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί, στο Πάρκο...