14.8 C
Chania
Sunday, December 14, 2025

Ηρωική πράξη μαθητών Γυμνασίου στις Μεσαμπελιές

Ημερομηνία:

Τρεις μαθητές Γυμνασίου από το 5ο, το 7ο και 13ο Γυμνάσιο Ηρακλείου έκαναν μια εξαιρετική πράξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, αντιμετωπίζοντας με αξιοθαύμαστο τρόπο ένα άσχημο περιστατικό το πρωί του Σαββάτου 06/04 στην οδό Θανάση Σκουλά στις Μεσαμπελιές.

Όταν ένας ηλικιωμένος κύριος έπεσε και χτύπησε άσχημα στο πρόσωπο, αυτοί οι τρεις ήρωες δεν δίστασαν ούτε στιγμή: άμεσα προσέγγισαν τον άνθρωπο και του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες, καλώντας ταυτόχρονα επανειλημμένως το ΕΚΑΒ. Όχι μόνο αυτό, αλλά επικοινώνησαν και με τους οικείους του ηλικιωμένου ανθρώπου.

Ωστόσο, η ενσυναίσθηση και η αλληλεγγύη αυτών των νέων δεν σταμάτησε εκεί. Ευγενικά περίμεναν μέχρι την άφιξη των συγγενών του τραυματία και του ΕΚΑΒ, δείχνοντας υπομονή και σεβασμό προς τον άνθρωπο που χρειαζόταν βοήθεια.

Ενδιαφέρον ήταν επίσης το γεγονός ότι παρόλη την έκκλησή τους προς τους περαστικούς για βοήθεια, κανείς δεν σταμάτησε να προσφέρει βοήθεια, κάτι που αποδεικνύει ότι η ενσυναίσθηση και ο σεβασμός προς τους άλλους αποτελούν σπάνιο πλούτο στις μέρες μας.

Μάρτυρας αυτού του συγκλονιστικού περιστατικού ήταν η σύμβουλος εκπαίδευσης Μαρία Γιγουρτάκη, η οποία εξέφρασε τη συγκίνησή της και τον θαυμασμό της για την αξιέπαινη πράξη των μαθητών. Μάλιστα, αποφάσισε να στείλει επιστολή στους διευθυντές των σχολείων τους, εκφράζοντας τον θαυμασμό και την ευγνωμοσύνη της για το παράδειγμα που έδωσαν αυτοί οι τρεις νεαροί.

Τέτοιες πράξεις ανθρωπιάς αξίζουν να αναγνωρίζονται και να επισημαίνονται, καθώς αποτελούν πηγή έμπνευσης για όλους μας. Οι μαθητές αυτοί αποτελούν πραγματικούς ήρωες της καθημερινότητάς, θυμίζοντάς μας τη σημασία της αλληλεγγύης και της ενσυναίσθησης στην κοινωνία μας.

Ας εμπνευστούμε από την πράξη αυτών των μαθητών και ας δράσουμε με ανθρωπιά και αλληλεγγύη στην καθημερινότητά μας, καθιστώντας τον κόσμο μας έναν καλύτερο και πιο φιλόξενο τόπο για όλους.

Διατηρούμε την ελπίδα στην ανθρωπότητα μέσα από πράξεις όπως αυτή των τριών γυμνασιόπαιδων, που αποδεικνύουν ότι η αλληλεγγύη είναι ζωντανή και ευπρόσδεκτη στη σημερινή κοινωνία μας.

cretapost.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ 13/12/1943 – ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ

Ένα σπουδαίο κείμενο του αντιστασιακού Χαράλαμπου Ρούπα για το...

Ελληνικό Εθνικό ταμείο φυσικού αερίου και πετρελαίων

Του Γιώργου Ουρανού Νορβηγικό Κρατικό Ταμείο Συντάξεων  Με αφορμή την πιθανολογούμενη...

Μία αλλιώτικη ενατένιση: Η έκθεση ζωγραφικής του Φώτη Λαγουδάκη

Της Πηνελόπης Ντουντουλάκη Η έκθεση ζωγραφικής του Φώτη Λαγουδάκη ,...