13.8 C
Chania
Monday, December 8, 2025

Στ. Αρναουτάκης: Συνεργούμε για να καταστήσουμε τον τουρισμό της Κρήτης πρότυπο ανάπτυξης για όλη την Ελλάδα

Ημερομηνία:

Η Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο της Περιφερειακής της πολιτικής για τον τουρισμό συνεργεί και συνθέτει δυνάμεις με το Υπουργείο, τον ΕΟΤ, τους Δήμους και τους Φορείς του Τουρισμού στοχεύοντας στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου που θα είναι βιώσιμη, δίκαιη, ισόρροπη, θα διαφυλάττει και θα αναδεικνύει την πολιτιστική κληρονομιά, τη  φυσική ομορφιά του νησιού μας, τη μοναδικότητα της κρητικής γαστρονομίας και προβάλλοντας τα ιδιαίτερα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα κάθε περιοχής και προορισμού.

Τα παραπάνω τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης χαιρετίζοντας στο συνέδριο με θέμα «Ελληνικός Τουρισμός, μια Εθνική Υπόθεση! Προορισμός Κρήτη!» με τη συμμετοχή της Υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη, πολιτικών, εμπειρογνωμόνων, ακαδημαϊκών της τουριστικής αγοράς και οικονομίας που πραγματοποιείται σήμερα Σάββατο στο ξενοδοχείο Capsis Astoria.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης καλωσορίζοντας την Υπουργό και τους θεσμικούς εκπροσώπους επεσήμανε ότι, μέσα από μια ολοκληρωμένη στρατηγική προσέγγιση προσπαθούμε να αναδείξουμε την Κρήτη, ως έναν τουριστικό προορισμό που είναι ιδανικός για όλη τη διάρκεια του χρόνου, που μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες εξειδικευμένων ομάδων τουριστών, αθλητών, ερευνητών, επιστημόνων, μαθητών.

«Ως Περιφέρεια Κρήτης θα συνεχίσουμε σε συνεργασία με όλους τους φορείς, την προσπάθεια μέχρι να καταστήσουμε τον τουρισμό της Κρήτης, ως πρότυπο ανάπτυξης για όλη την Ελλάδα και τη Μεσόγειο. Παράλληλα εστιάζουμε και αναδεικνύουμε το πολιτιστικό απόθεμα του νησιού, ενισχύουμε την άυλη πολιτιστική κληρονομιά και συνεργαζόμαστε τόσο με το Δήμο Ηρακλείου όσο και με το Υπουργείο Πολιτισμού για την κατάθεση του φακέλου για την ένταξη της Κνωσού και των υπολοίπων ανακτορικών κέντρων, στον Κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Ουνέσκο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αρναουτάκης.

Κομβικό ρόλο για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού, υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης, θα διαδραματίσει η κατασκευή του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, από την Κίσσαμο μέχρι τη Σητεία, και βεβαίως η ολοκλήρωση του νέου Διεθνούς Αεροδρομίου στο Καστέλι. Ένα αεροδρόμιο το οποίο θα μπορεί να εξυπηρετεί 11 εκατομμύρια επισκέπτες σε ετήσια βάση, γεγονός που θα σημάνει την περαιτέρω αναπτυξιακή προοπτική της Κρήτης.

Οι εργασίες του συνεδρίου είναι σε εξέλιξη.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Οι τίμιοι αγρότες θα πληρωθούν»!!!

Της Γεωργίας Θάνου * Δεν υπάρχει δήλωση του πρωθυπουργού και...