Τονοσαλάτα (2)
2 κουτιά τόνο, μια φλυτζάνα βραστή πατάτα κομμένη κύβους, μια φλυτζάνα καρότα βρασμένα κομμένα σε κύβους, 1 πιπεριά μεγάλη ψιλοκομμένη, 2 αγγουράκια τουρσί, κάπαρη, 1 φλυτζάνα μαγιονέζα, 1 φλυτζάνα σουρωτό γιαούρτι, ελάχιστο λάδι, αλάτι, ξύδι και από πάνω το γιαούρτι ανακατεμένο με τη μαγιονέζα. Όλα τα υλικά μαζί και από πάνω γιαούρτι σως μαγιονέζα.
Αβοκαντοσαλάτα
Δύο μεγάλα αβοκάντο μαλακά, ίση ποσότητα μυζήθρα, σκόρδο κατά βούληση, λίγο ξύδι.
Αλέθομε τα αβοκάντο να γίνουν αλοιφή προσθέτομε την μυζήθρα αναμειγνύομε σκόρδο κοπανισμένο, ξύδι, ανακατεύομε καλά.
Σάλτσα πέστο
Μισή φλυτζάνα φρέσκο βασιλικό, μισή φλυτζάνα ελαιόλαδο, δύο σκελίδες σκόρδο κοπανισμένο, ένα τέταρτο φλυτζάνι κουκουνάρι, μια πρέζα αλάτι.
Πλένομε και κόβομε στο μπλέντερ το βασιλικό, το σκόρδο και το κουκουνάρι και ανακατεύομε. Είναι τριπλή δόση, την αποθηκεύομε σε αποστειρωμένα βάζα καλύπτοντας την επιφάνεια με ελαιόλαδο.
Ρύζι με γαρίδες σαλάτα
Δύο νεροπότηρα βρασμένο ρύζι ‘’Μπάρμπα-Μπεν’’ ένα κιλό βρασμένες γαρίδες, δύο ματσάκια άνηθο ψιλοκομμένο, 3-4 κουταλιές μαγιονέζα μέσα στο ρύζι, 4 κουταλιές λεμόνι, 3 κουταλιές ξύδι, δύο πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες.
Στρώνομε πάνω απ’ το ρύζι αρκετή μαγιονέζα, γαρνίρομε με γαρίδες και πιπεριές χρωματιστές.
Ντιπ μουστάρδας
200 γρ. μαγιονέζα, 50 γρ. μουστάρδα, λίγη πάπρικα – μια πρέζα – δύο κουταλιές κρέμα γάλακτος, λίγο αλάτι, πιπέρι.
Σ’ ένα μπολ ανακατεύομε με σύρμα όλα τα υλικά.
Ντιπ ελιάς
200 γρ. μαγιονέζα, 120 γρ. πάστα μαύρης ελιάς, 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού, πιπέρι.
Ανακατεύομε με το σύρμα όλα τα υλικά.
Ντιπ με αβοκάντο
Δύο ώριμα αβοκάντο, τρεις κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό, 50 γρ. μαγιονέζα, 2 σταγόνες ταμπάσκο, δυο κουταλιές χυμό λεμόνι, αλάτι, πιπέρι, 2 κουταλιές κρέμα γάλακτος.
Καθαρίζομε το αβοκάντο, αφαιρούμε το κουκούτσι. Το λιώνομε, προσθέτομε όλα τα υλικά και ανακατεύομε
Πατατοσαλάτα
Ένα κιλό βρασμένες πατάτες, τέσσερα αβγά βραστά, τέσσερεις πιπεριές μεγάλες κομμένες. Τέσσερα καρότα τριμμένα, μερικές μαύρες ελιές χοντρές χωρίς κουκούτσι, τρία κρεμμυδάκια φρέσκα, τρεις κουταλιές ουίσκι, τρεις καρδούλες σέλινο, μαγιονέζα.
Βράζομε τις πατάτες με τα φλούδια, τις ξεφλουδίζομε, τις κόβομε μικρά κομματάκια. Ανακατεύομε όλα τα υλικά. Ραντίζομε με λεμόνι, λάδι, αλάτι, πιπέρι. Στην μαγιονέζα προσθέτομε το ουίσκι και την μισή την ανακατεύομε με τα υλικά και την υπόλοιπη την απλώνομε από πάνω. Γαρνίρομε όπως μας αρέσει.