22.8 C
Chania
Thursday, October 17, 2024

Νέα τρικυμία στη ΝΔ από την κριτική Σαμαρά στα «ήρεμα νερά» των ελληνοτουρκικών σχέσεων

Ημερομηνία:

Με την φράση «τα “ήρεμα νερά”, όταν οδηγούν σε σιωπηλή αποδοχή τετελεσμένων, φέρνουν πάντα τεράστιες φουρτούνες» ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαρας έριξε ευθείες βολές προς την κυβέρνηση για τα εθνικά θέματα.

Από την Κύπρο όπου βρέθηκε με αφορμή την βράβευση για την ημέρα της γυναίκας, ο Αντώνης Σαμαράς συνέδεσε τις εξελίξεις στα δύο εθνικά ζητήματα.

-το Κυπριακό και τα ελληνοτουρκικά – τονίζοντας ότι η χώρα πρέπει να μείνει «μακριά από νέους εμπαιγμούς σε βάρος της Κύπρου ή “λύσεις” άδικες και καταστροφικές, όπως αυτές που ακούγεται ότι “μαγειρεύονται” – εκ παραλλήλου και με το Αιγαίο πλέον.

Με την κίνηση αυτή ο πρώην πρωθυπουργός θέλησε να δείξει στο Μέγαρο Μαξίμου ότι είναι πάντα παρών, και ότι δεν θα σταματήσει να λέει την άποψη του για όλα τα θέματα και δει τα εθνικά παρά το γεγονός ότι τα κυβερνητικά στελέχη επιχείρησαν να κάνουν θέμα την μη παρουσία του στον πάρτυ της ΝΔ.

Πιο συγκεκριμένα ο Αντώνης Σαμαράς στον σύντομο χαιρετισμό του τόνισε ότι «λύσεις συγκαλυμμένης διχοτόμησης. θα είναι το επόμενο βήμα της πλήρους τουρκοποίησης» και πρόσθεσε : «Τα “ήρεμα νερά”, όταν οδηγούν σε σιωπηλή αποδοχή τετελεσμένων, φέρνουν πάντα τεράστιες φουρτούνες». Ο πρώην πρωθυπουργός σημείωσε πάντως ότι θα ήταν ανεύθυνο να σχολιάσει τις συνομιλίες στη Νέα Υόρκη, που έγιναν πριν λίγες ώρες. Επανέλαβε, ωστόσο, ότι η λύση πρέπει να είναι μία: δίκαιη και βιώσιμη! «Αν δεν είναι “δίκαιη” δεν θα είναι “βιώσιμη“. Αν υπογραφεί κάτι διαφορετικό, απλώς θα αποτελεί την θρυαλλίδα για την επόμενη κρίση. Κι αν δεχθούμε να υπογραφεί κάτι τέτοιο, όλους, θα μας κυνηγούν οι Ερινύες.

Ακόμα σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η Ελλάδα ως Μητέρα Πατρίδα και ως εγγυήτρια δύναμη, έχει ευθύνες. Και το ελάχιστο που μπορεί να κάνει ο ίδιος, «ούτε ως πρώην Πρωθυπουργός , ούτε ως πολιτικός, αλλά ως απλός Έλληνας είναι να είναι στο πλάϊ τους».

«Θέλουμε την Κυπριακή Δημοκρατία αδιαίρετη και ενιαία. Χωρίς την παρουσία του Αττίλα! Με όλους τους πρόσφυγες στα σπίτια τους! Εξάλλου, το ενιαίο κράτος της Κυπριακής Δημοκρατίας εντάχθηκε στην Ευρωπαϊκή Ενωση ολόκληρο. Με αναστολή του “Ευρωπαϊκού κεκτημένου” στο βόρειο τμήμα του, λόγω κατοχής. Οπως ρητά προβλέπει το Ευρωπαϊκό Πρωτόκολλο 10» είπε ο κ. Σαμαράς προσθέτοντας ότι στόχος δεν μπορεί να είναι να νομιμοποιηθούν τα διχοτομικά τετελεσμένα της εισβολής.

«Όπως και με το σχέδιο Αναν, το να νομιμοποιήσουμε τα τετελεσμένα της εισβολής, από την πίσω πόρτα, δεν είναι λύση. Είναι πλήρης υποταγή. Και η υποταγή είναι το έσχατο όριο της παραίτησης από την πολιτική και πάνω απ όλα από την εθνική αξιοπρέπεια. Στόχος μας λοιπόν είναι να τερματίσουμε την κατοχή και να εφαρμοστεί το Ευρωπαϊκό “κεκτημένο” και στο βόρειο τμήμα του νησιού… Αλλωστε, μην ξεχνάει κανείς ότι η Ευρώπη έχει αποφασίσει, ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2005, πως η Τουρκία οφείλει να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία! Αυτή πρέπει να είναι η βάση! Και ας το ακούσουν όλοι. Γιατί, μην κάνετε λάθος: Η διάλυση του Κυπριακού κράτους θα φέρει και τον διαμελισμό του Αιγαίου… Και θα αρχίσει τη συρρίκνωση της ίδιας της Ελλάδας» προειδοποίησε σε υψηλούς τόνους ο πρώην πρωθυπουργός.

Και κατέληξε : “Τέρμα λοιπόν στις ουτοπίες και στους εμπαιγμούς σε βάρος του Ελληνισμού. Eίναι θέμα Συνείδησης. Αλλά είναι, πια, και θέμα επιβίωσης. Σώζοντας την Κύπρο μας, σώζουμε την Ελλάδα μας».

www.topontiki.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διαζύγιο Όλγας Κεφαλογιάννη-Μίνωα Μάτσα: Για βίαιη συμπεριφορά κατηγορεί ο συνθέτης την υπουργό

Σε «ανταλλαγή» ασφαλιστικών μέτρων προχώρησαν η υπουργός Όλγα Κεφαλογιάννη και ο...

Δημογραφικό: «Δουλέψτε περισσότερο επειδή γερνάτε» – Τι προτείνει η Μorgan Stanley

Το δημογραφικό εξελίσσεται σε  «ωρολογιακή βόμβα» για την ευρωπαϊκή οικονομία,...

Το καζίνο στην Κρήτη και οι τζίροι που προκαλούν… ίλιγγο!

Όχι σε άλλες καθυστερήσεις λένε στην Επιτροπή Παιγνίων για τη διενέργεια...