20.8 C
Chania
Monday, October 28, 2024

Σοκαριστική υπόθεση εμπορίας ανθρώπων στο Ηράκλειο: Συνελήφθησαν δύο άτομα

Ημερομηνία:

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί που κατηγορούνται για εμπορία ανθρώπων και πρόκληση σωματικών βλαβών σε βάρος 25χρονης.

Σε μια υπόθεση που συγκλονίζει το Ηράκλειο, οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη δύο ατόμων, ενός άνδρα και μιας γυναίκας, για εμπορία ανθρώπων.

Τα γεγονότα

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση ήρθε στο φως μετά τον εντοπισμό μιας 25χρονης γυναίκας σε άθλια κατάσταση, με εμφανή σημάδια κακοποίησης. Από την έρευνα της Αστυνομίας προέκυψε ότι η νεαρή γυναίκα κρατούνταν παράνομα σε οικία στην περιοχή του Ηρακλείου από τα τέλη Αυγούστου και εξαναγκαζόταν σε παράνομες σεξουαλικές πράξεις. Οι δράστες εισέπρατταν τα χρήματα από την εκμετάλλευση της.

Βία και εκφοβισμός

Επιπλέον, η 25χρονη είχε υποστεί σωματική βία από τους δράστες. Συγκεκριμένα, η γυναίκα είχε δεχτεί χτυπήματα ενώ βρισκόταν μέσα σε όχημα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας στην οικία των δραστών, οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατέσχεσαν προσωπικά αντικείμενα της 25χρονης, καθώς και το χρηματικό ποσό των 260 ευρώ, το οποίο θεωρείται ότι προέρχεται από παράνομες δραστηριότητες.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Η υπόθεση αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από παρόμοια περιστατικά που έχουν έρθει στο φως τα τελευταία χρόνια, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για εντατικοποίηση των προσπαθειών για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έρχεται ο ατομικός ηλεκτρονικός φάκελος για κάθε φορολογούμενο

Στη δημιουργία ψηφιακού φορολογικού φακέλου για κάθε Έλληνα φορολογούμενο προχωρά η Ανεξάρτητη Αρχή...

Κάτοικοι Λενταριανών κινητοποιούνται ενάντια στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας

Οι κάτοικοι των Λενταριανών έχουν συστήσει επιτροπή αγώνα με...

Τον πρόδωσε η καρδιά του μέσα στο σπίτι του

Την τελευταία του πνοή άφησε ένας 53χρονος χθες Κυριακή,...

Εξαφάνιση 42χρονου: η εν διαστάσει σύζυγος η τελευταία επαφή του

Ώρες αγωνίας για την οικογένεια ενός 42χρονου στο Ηράκλειο,...