14.8 C
Chania
Friday, December 5, 2025

Δυναμική Εκδήλωση του Κινήματος Δημοκρατίας στα Χανιά με τη Βουλευτή Ραλλία Χρηστίδου

Ημερομηνία:

Με έντονο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2025, στο Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων (ΕΒΕΧ), η ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση της Ομάδας Πρωτοβουλίας Χανίων του Κινήματος Δημοκρατίας. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η ανεξάρτητη βουλευτής και μέλος του κινήματος, Ραλλία Χρηστίδου.

Στο επίκεντρο το έγκλημα των Τεμπών και η κρατική ευθύνη

Κεντρικό θέμα της εκδήλωσης αποτέλεσε η τραγωδία των Τεμπών, με έμφαση στην αλυσίδα ευθυνών της Δημόσιας Διοίκησης, του Κρατικού Μηχανισμού και της ιταλικής μητρικής εταιρείας της Hellenic Train. Συζητήθηκε πώς η πολιτική υποκουλτούρα της ατιμωρησίας υπονομεύει την προστασία των πολιτών, καθώς και ο αντίκτυπος της ακύρωσης της συνάντησης της Ιταλίδας πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, γεγονός που, σύμφωνα με τη Ραλλία Χρηστίδου, φέρνει την ελληνική κυβέρνηση σε δύσκολη θέση.

Οργανωσιακή κουλτούρα και πολιτική συμμετοχή

Η συζήτηση επεκτάθηκε στη σημασία της οργανωσιακής κουλτούρας στους σύγχρονους πολιτικούς φορείς, με τη βουλευτή να παρουσιάζει ευρήματα μεταπτυχιακής έρευνάς της. Τόνισε τη σημασία της ειλικρίνειας, του σεβασμού και της ισότητας ως θεμελιώδη χαρακτηριστικά μιας σύγχρονης, δημοκρατικής πολιτικής δύναμης.

Στο πλαίσιο αυτό, έγινε παρουσίαση των βασικών θέσεων του καταστατικού του Κινήματος Δημοκρατίας, με έμφαση στη διαβούλευση ως εργαλείο διαφάνειας και συμμετοχής. Η βουλευτής υπογράμμισε ότι η παραγωγή πολιτικής από την κοινωνία, για την κοινωνία, είναι κομβικός στόχος του κινήματος.

Σε ποιους απευθύνεται το Κίνημα Δημοκρατίας

Στο ερώτημα σε ποιους απευθύνεται το Κίνημα Δημοκρατίας, η Ραλλία Χρηστίδου δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Απευθυνόμαστε σε οποιονδήποτε άνθρωπο, εντός και εκτός της ελληνικής επικράτειας, που δεν είναι ρατσιστής ή φασίστας. Σε ανθρώπους που είναι δημοκράτες, που πιστεύουν ότι υπάρχει ακόμα ελπίδα να αλλάξει κάτι στον έρμο αυτό τόπο. Σε ανθρώπους που πιστεύουν ότι μπορεί να γίνει αλλαγή χωρίς να έχουν δεσμεύσεις από κανέναν και τίποτα. Σε αυτούς απευθυνόμαστε, ανεξαρτήτως του πώς αυτοπροσδιορίζονται – είτε είναι αριστεροί, κεντρώοι ή δεξιοί».

Πρόσθεσε επίσης:

«Θέλουμε να κάνουμε αυτό που ζητάει η κοινωνία και έχει ρεαλιστική πρακτική εφαρμογή».

Κάλεσμα συμμετοχής στις τακτικές συναντήσεις

Η εκδήλωση έκλεισε με δυναμικό ανοιχτό διάλογο, διάρκειας πάνω από μία ώρα, όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να καταθέσουν απόψεις και προτάσεις.

Η Ομάδα Πρωτοβουλίας Χανίων απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στη συνδιαμόρφωση του τοπικού κινήματος, ενόψει του συνεδρίου του Κινήματος Δημοκρατίας τον Μάρτιο. Όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν να συμμετέχουν στις ανοικτές τακτικές συναντήσεις, που πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και Παρασκευή, από τις 19:00 έως τις 22:00, στα προσωρινά γραφεία του κινήματος στην οδό Αποκορώνου 156.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Κρήτη δεν έγινε “δούρρειος ίππος”: Το «ναυάγιο» της συνάντησης με Χατζηδάκη και η «παγίδα» του κοινωνικού αυτοματισμού

Η ματαίωση της πολυαναμενόμενης συνάντησης των εκπροσώπων του αγροτοκτηνοτροφικού...