11.8 C
Chania
Monday, December 15, 2025

Συνάντηση Βολουδάκη – Κεφαλογιάννη: Ζήτησε λύσεις για στέγαση και υγειονομική περίθαλψη των Στρατιωτικών στα Χανιά

Ημερομηνία:

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Γιάννη Κεφαλογιάννη, είχε η Βουλευτής Χανίων, Σέβη Βολουδάκη, με επίκεντρο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων στο νομό Χανίων.

Στέγαση Στρατιωτικών: Δρομολογείται η Β’ Φάση του Οικιστικού Προγράμματος

Κύριο θέμα της συνάντησης αποτέλεσε το αυξημένο κόστος στέγασης, ένα χρόνιο πρόβλημα στις νησιωτικές περιοχές. Ο Υφυπουργός ενημέρωσε τη Βουλευτή για την άμεση έναρξη της Β’ Φάσης της υλοποίησης του Οικιστικού Προγράμματος, που περιλαμβάνει και τα Χανιά, προκειμένου να στηριχθούν οι ένστολοι και οι οικογένειές τους.

Η ανέγερση 50 κατοικιών για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων στα Χανιά τέθηκε ως έργο προτεραιότητας, με τον κ. Κεφαλογιάννη να επισημαίνει ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα στην κατάθεση νομοσχεδίου που θα δίνει λύσεις στο ζήτημα της στέγασης.

Ζητήματα υγειονομικής περίθαλψης στο Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης

Η κ. Βολουδάκη έθεσε επίσης το θέμα των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι ένστολοι στην πρόσβασή τους σε υγειονομική περίθαλψη από το Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης (ΝΝΚ). Ζήτησε άμεσες λύσεις, προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη ιατρική φροντίδα του στρατιωτικού προσωπικού.

Ο Υφυπουργός διαβεβαίωσε ότι το επικείμενο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει ρυθμίσεις που θα αντιμετωπίσουν τα προβλήματα του ΝΝΚ, εξασφαλίζοντας καλύτερη πρόσβαση και ομαλοποίηση των υπηρεσιών υγείας για τους στρατιωτικούς.

Δήλωση της Σέβης Βολουδάκη

Μετά τη συνάντηση, η Βουλευτής Χανίων δήλωσε:

“Το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων επιτελεί τα καθήκοντά του με αυταπάρνηση. Με αγαστή συνεργασία, συνεχίζουμε να δίνουμε λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Στρατιωτικοί μας. Δρομολογείται άμεσα η ανέγερση 50 κατοικιών στα Χανιά και με το επικείμενο Νομοσχέδιο αναμένεται να ομαλοποιηθεί η παροχή υγειονομικής περίθαλψης από το ΝΝΚ. Δεσμεύομαι ότι θα παραμείνω στο πλευρό των ένστολων μας, καθώς και των οικογενειών τους, αρωγός στα δίκαια αιτήματά τους.”

Η συνάντηση επιβεβαίωσε τη δέσμευση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την ενίσχυση της ποιότητας ζωής του στρατιωτικού προσωπικού, με έμφαση στη στέγαση και την υγειονομική περίθαλψη.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ