21.8 C
Chania
Δευτέρα, 20 Απριλίου, 2026

Οργή Άδωνι Γεωργιάδη για τις αποκαλύψεις Σαλμά: «Στα δικαστήρια θα αποδείξει όσα λέει»

Ημερομηνία:

Την πρόθεση του να προχωρήσει σε κατάθεση μήνυσης και αγωγής κατά του ανεξάρτητου βουλευτή Μάριου Σαλμά γνωστοποίησε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην εκπομπή «Newsroom» του ΕΡΤnews, με αφορμή δηλώσεις του πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Σαλμάς, σε πρόσφατη συνέντευξή του, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι οι δικογραφίες της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας δεν θα περιοριστούν στον ΟΠΕΚΕΠΕ, αφήνοντας αιχμές πως ενδέχεται να αφορούν και τον χώρο της Υγείας.

Κληθείς να σχολιάσει τις τοποθετήσεις αυτές, ο υπουργός Υγείας τις χαρακτήρισε ιδιαίτερα προβληματικές, ενώ υπογράμμισε ότι θα κινηθεί νομικά για την υπεράσπιση της φήμης του. Όπως δήλωσε:

«Με έχουν ελέγξει οι πάντες, δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί μου. Σέβομαι ότι είχε εκλεγεί βουλευτής της ΝΔ. Στα δικαστήρια θα κληθεί να αποδείξει αυτά που λέει».

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε επίσης στη συνολική διαχείριση της υπόθεσης που αφορά τον Μακάριο Λαζαρίδη, την οποία χαρακτήρισε ως λανθασμένη ως προς τον χειρισμό της.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μάριος Σαλμάς, μιλώντας σε τηλεοπτική συνέντευξη στο ΚΡΗΤΗ TV, έκανε λόγο για εκτεταμένες παθογένειες στο σύστημα υγείας, αναφερόμενος σε ζητήματα προσλήψεων και αναθέσεων στον χώρο των νοσοκομείων.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι το μεγαλύτερο μέρος των σχετικών υποθέσεων δεν έχει ακόμη δημοσιοποιηθεί, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ούτε το 5% δεν έχει βγει στη φόρα».

Σε ό,τι αφορά τον υπουργό Υγείας, ο κ. Σαλμάς άφησε αιχμές για πιθανή εμπλοκή του πολιτικού συστήματος στη διαχείριση του τομέα, αναφέροντας μεταξύ άλλων:

«Δεν μπορεί να μου απαντήσει ο κύριος Γεωργιάδης και δεν μπορεί να απαντήσει γιατί ξέρω ακριβώς τι συμβαίνει στα νοσοκομεία και πώς δίδονται οι δουλειές. Άρα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός. Γιατί καμία φορά οι δικογραφίες μπορούν να αφορούν και την υγεία. Άρα μέχρι εκεί. Σ’ αυτό που είπα κρατήστε ότι δεν θα μου απαντήσει».

koutipandoras.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ