26 C
Chania
Πέμπτη, 18 Ιουνίου, 2026

Μετανάστες: Συνελήφθη 16χρονος Σουδανός ως διακινητής 38 ανδρών νότια της Κρήτης

Ημερομηνία:

Στα χέρια των λιμενικών αρχών βρίσκεται ένας 16χρονος υπήκοος Σουδάν, ο οποίος αναγνωρίστηκε από τους υπόλοιπους επιβαίνοντες ως ο διακινητής 38 μεταναστών που εντοπίστηκαν σε λέμβο νοτιοδυτικά των Καλών Λιμένων
Έναν 16χρονο αλλοδαπό συνέλαβαν οι λιμενικές αρχές στο Ρέθυμνο, καθώς φέρεται να είχε ρόλο διακινητή σε υπόθεση μεταφοράς μεταναστών από τις ακτές της Λιβύης προς την Κρήτη.

Η επιχείρηση ξεκίνησε έπειτα από ενημέρωση του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος για λέμβο που βρισκόταν σε δυσχερή θέση, περίπου 45 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά των Καλών Λιμένων.

Οι 38 επιβαίνοντες, όλοι άνδρες, περισυνελέγησαν με ασφάλεια από πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Ρεθύμνου, όπου ακολούθησε η διαδικασία καταγραφής και ταυτοποίησής τους.

Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, οι μετανάστες φέρεται να υπέδειξαν έναν 16χρονο υπήκοο Σουδάν ως τον άνθρωπο που είχε αναλάβει τη μεταφορά τους από τις ακτές της Λιβύης προς την Ελλάδα. Σύμφωνα με τις καταθέσεις τους, το ταξίδι ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες της 15ης Ιουνίου από την περιοχή Τομπρούκ, με τον καθένα να καταβάλλει περίπου 2.500 δολάρια για τη μεταφορά.

Σε βάρος του ανήλικου σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη είσοδο στη χώρα, διευκόλυνση παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών και έκθεση σε κίνδυνο, ενώ το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου συνεχίζει την προανάκριση για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης.

neakriti.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

5ο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων: Παρουσίαση του «Λαλώ σου τα» και του περιοδικού «Εν Χανίοις»

Το 5ο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων παρουσιάζει το βιβλίο «Λαλώ σου τα» για την προσφυγιά της Αμμοχώστου και το περιοδικό «Εν Χανίοις» στις 23 Ιουνίου 2026.

Συνελήφθη 37χρονος αλλοδαπός στο Ηράκλειο με σχεδόν 100 γραμμάρια κάνναβης σε μορφή σοκολάτας

Συνελήφθη 37χρονος αλλοδαπός στο Ηράκλειο με 97,7 γραμμάρια κάνναβης σε μορφή σοκολάτας, 176 ναρκωτικά δισκία και χρήματα. Η αστυνομία προχώρησε σε έρευνα στην οικία του.

Λαϊκή Συσπείρωση Κρήτης: «Κτηματολόγιο και δασικοί χάρτες όχημα για τη συγκέντρωση γης και δασών»

Η Λαϊκή Συσπείρωση Κρήτης καταγγέλλει το Κτηματολόγιο και τους δασικούς χάρτες ως όχημα συγκέντρωσης γης για το κεφάλαιο, στηρίζοντας τους αγρότες και μικροϊδιοκτήτες της Κρήτης.

3 εκατ. ευρώ για τη βελτίωση της προσβασιμότητας ΑμεΑ σε 22 κτίρια του Πανεπιστημίου Κρήτης

Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης υπέγραψε την ένταξη έργου 3,06 εκατ. ευρώ για προσβασιμότητα ΑμεΑ σε 22 κτίρια του Πανεπιστημίου Κρήτης στις πανεπιστημιούπολεις Ρεθύμνου και Ηρακλείου.