18.8 C
Chania
Friday, December 5, 2025

ΣΥΡΙΖΑ: Ψεύτικη η εικόνα της κατάρρευσης της οικονομίας

Ημερομηνία:

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ότι κατά τη χθεσινή επίσκεψη αντιπροσωπείας του κόμματος στο υπουργείο, ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Ζανιάς δεν αρνήθηκε την ύπαρξη «απορρήτων» επεξεργασιών-προτάσεων στο φορολογικό πεδίο, τις οποίες όμως αρνήθηκε να αποκαλύψει.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τους Γιάννη Μηλιό και Γιώργο Σταθάκη συναντήθηκαν με τον υπουργό Οικονομικών, τον γραμματέα του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη και κορυφαία υπηρεσιακά στελέχη.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση η άρνηση του υπουργού να ενημερώσει την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ συνηγορεί υπέρ ενός συγκεκριμένου, μνημονιακού σχεδιασμού για νέα φορολογική επιδρομή μετά τις εκλογές και καλεί την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να καταθέσει δημόσια τις εν λόγω προτάσεις-επεξεργασίες.

Επίσης, η ανακοίνωση αναφέρει ότι από τις συσκέψεις, προέκυψαν τα ακόλουθα δεδομένα, όπως ανακοινώθηκαν στην αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ :

  • 1. Μέχρι τα μέσα Ιουλίου, δεν υπάρχει πρόβλημα με τα ταμειακά διαθέσιμα.
  • 2. Το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου, τα φορολογικά έσοδα είναι πάνω από την πρόβλεψη.
  • 3. Το πρώτο πεντάμηνο του 2012 τα έσοδα (17,930 δισ.) είναι περίπου όσα και του 2011 (18,460 δισ.). Για τους επόμενους τρεις μήνες, η πρόβλεψη είναι ότι θα κινηθούν στα αντίστοιχα επίπεδα του 2011.
  • 4. Τα τελωνειακά έσοδα (μέχρι στιγμής) είναι αθροιστικά πάνω από τις προβλέψεις.
  • 5. Ο φόρος που αντιστοιχούσε στις φορολογικές δηλώσεις του 2011 (χρήση 2010) ήταν 1,1 δισ. Το αντίστοιχο ποσό για το 2012 (χρήση 2011) είναι 5,1 δισ. ευρώ.
  • 6. Δεν θα δοθούν (παρά το ότι ζητήθηκαν) οι φορολογικές -τελωνειακές διατάξεις που έχουν επεξεργασθεί από αρμόδιες διευθύνσεις και δεν έχουν προωθηθεί ακόμη στη Βουλή.
  • 7. Υπάρχουν τραγικές ελλείψεις προσωπικού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ότι «τα δεδομένα που μας μεταφέρθηκαν δεν συμβαδίζουν με επίσημες και ανεπίσημες διαρροές στα μέσα μαζικής ενημέρωσης περί πλήρους κατάρρευσης και έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την καταστροφολογική προπαγάνδα των ημερών».

Η ανακοίνωση καταλήγει με την απαίτηση του ΣΥΡΙΖΑ «να δοθούν όλα τα στοιχεία τα οποία ζητήσαμε εγγράφως στη δημοσιότητα».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Χανίων: “Η υγεία δεν είναι προνόμιο είναι δικαίωμα”

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ...

Επίσκεψη της ΙΛΑΕΚ στην οικία Θεοδωράκη στον Γαλατά

Στο πλαίσιο των επισκέψεων στα μουσεία των Χανίων η ...

Βραβεία στο Hackathon Καινοτομίας της έκθεσης InnoDays 2025 για φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης

Δυναμική παρουσία του Πανεπιστημίου Κρήτης στην έκθεση InnoDays 2025:...