15.8 C
Chania
Saturday, December 6, 2025

Ερώτηση Μαρκογιαννάκη για τους αξιωματικούς νοσηλευτές του Ν.Ν.Κ

Ημερομηνία:

Ερώτηση αναφορικά με τις προαγωγές μεταθέσεις των αξιωματικών νοσηλευτών του Ναυτικού Νοσοκομείου Κρήτης απευθύνει προς τον υπουργό άμυνας ο βουλευτής Χανίων της Ν.Δ Χρήστος Μαρκογιαννάκης.
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης αναφέρει:
“Σε οδυνηρή δοκιμασία υποβάλλονται οι οικογένειες έξι (6) νοσηλευτριών Αξ/κών που υπηρετούν στο Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης (Ν.Ν.Κ). Προκειμένου να έχουν το δικαίωμα προαγωγής, θα πρέπει να μετακινηθούν, ήδη αποφασίστηκε η μετάθεση τους, στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, για να αποκτήσουν τετραετή χρόνο Διοίκησης, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 1258/2011 Υπουργική Απόφαση (ΥΕΘΑ). Η θεσμοθετημένη όμως με την εν λόγω Υπουργική Απόφαση ρύθμιση είναι κατάφορα άδικη, δημιουργεί ανισότητες και προπάντων τεράστια οικογενειακά προβλήματα. Το γεγονός και μόνο ότι τα Περιφερειακά Ναυτικά Ν/Σ, μεταξύ των οποίων και το Ν.Ν.Κ, δίνουν χρόνο Διοίκησης σχεδόν σε όλες τις ειδικότητες των υγειονομικών υπηρεσιών (ιατροί, οδοντίατροι, φαρμακοποιοί κλπ) ενώ αυτό δεν συμβαίνει μόνο με τους νοσηλευτές Αξ/κούς, καταδεικνύει το μέγεθος της ανισότητας ως προς την μεταχείριση των τελευταίων.

Ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία τροποποίησης της ως άνω 1258/2011 Υπουργικής Απόφασης, προκειμένου να μειωθεί ο χρόνος Διοίκησης στα δύο έτη, δεν θεσμοθετείται όμως κατά πληροφορίες η δυνατότητα παροχής χρόνου Διοίκησης από τα περιφερειακά Ναυτικά Νοσοκομεία. ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ : Ερωτάται ο κ. Υπουργός Εθνικής Άμυνας εάν προτίθεται να παρέμβει προκειμένου: α) τα Περιφερειακά Ναυτικά Ν/Σ να χορηγούν χρόνο Διοίκησης και β) ανασταλούν οι αποφασισθείσες μεταθέσεις των έξι (6) Αξ/κών Νοσηλευτριών από το Ν.Ν.Κ, μέχρις ότου το πρόβλημα λυθεί κατά τα ανωτέρω.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ