13.8 C
Chania
Thursday, December 18, 2025

Το αδιαχώρητο στις εφορίες, καταθέτουν τις πινακίδες τους

Ημερομηνία:

Το αδιαχώρητο επικράτησε χθες στην εφορία στα Χανιά. Από τη μία οι πολίτες που ήθελαν να καταθέσουν την πινακίδα του αυτοκινήτου τους και από την άλλη εκείνοι που ήθελαν να πληρώσουν τη δόση του φόρου τους ή να διακόψουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα.

Η εικόνα μιλάει από μόνη της. Η κατάθεση των πινακίδων ήταν στον 3ο όροφο. Η ουρά έφτανε όμως μέχρι τις σκάλες του 2ου ορόφου.
Τα τελευταία τρία χρόνια παρουσιάζεται αύξηση των οδηγών που προτιμούν να μην έχουν καθόλου μέσο μεταφοράς, καθώς αδυνατούν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας. Φέτος η ουρά ήταν μεγαλύτερη σε σύγκριση με πέρυσι.
Σύμφωνα με τους εργαζόμενους η ταλαιπωρία οφείλεται στην έλλειψη προσωπικού, λόγω των συνταξιοδοτήσεων και μη προσλήψεων.
Είναι γεγονός ότι όταν οι Έλληνες πρέπει να πληρώσουν κάτι το καθυστερούν μέχρι την τελευταία  στιγμή, λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία. Οι περισσότεροι περίμεναν να πληρωθούν το δώρο τους, να περάσουν τα Χριστούγεννα και μετά να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Αρκετοί είναι εκείνοι που δε μπορούν να πληρώσουν ολόκληρη τη δόση και πληρώνουν κάποιο ποσό έναντι, έστω και 50 ευρώ προκειμένου να μην χάσουν τη ρύθμιση και τους επιβληθούν πρόστιμα.
Να θυμίσουμε ότι οι προθεσμίες λήγουν τη Δευτέρα 31 του μήνα, αλλά ενδέχεται να δοθεί παράταση από το Υπουργείο Οικονομικών αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση και αν δε δοθεί παράταση οι φορολογούμενοι τα τέλη κυκλοφορίας θα πρέπει να τα πληρώσουν στο διπλάσιο ποσό.

neatv.gr  –  Ευαγγελία Ξηρουχάκη

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ