12.1 C
Chania
Σάββατο, 28 Μαρτίου, 2026

Σχέδιο μαζικής απορρόφησης 400.000 ανέργων φέρνει η Τρόικα

Ημερομηνία:

Το σχέδιο έκτακτης ανάγκης που εφαρμόσθηκε στη Λετονία, σκοπεύει να φέρει η Τρόικα και στην Ελλάδα. Τι ακριβώς προβλέπει το εν λόγω σχέδιο;Σύμφωνα με πληροφορίες, του «Τύπου της Κυριακής», στη συνάντηση που είχαν τα τεχνικά στελέχη της Τρόικα με τη γενική γραμματέα του υπουργείου Εργασίας την περασμένη εβδομάδα, πρότειναν ο ειδικός μισθός πρόσληψης αυτών των ανέργων να μην έχει ασφαλιστικές κρατήσεις -αλλά μόνο ιατροφαρμακευτική περίθαλψη- δηλαδή να είναι 20% κάτω από το νομοθετημένο βασικό μισθό των 586 ευρώ, με στόχο να απορροφηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνεργοι και κυρίως οι μακροχρόνια (άνω των 12 μηνών), σε σίγουρες θέσεις απασχόλησης, όπως οι κοινωνικές δομές των δήμων, με πεντάμηνες συμβάσεις για κοινωνική και κοινωφελή εργασία.
Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι ως προς το σκέλος της μαζικής απορρόφησης ανέργων, η πρόταση της Τρόικα δεν φέρνει κάτι τελείως καινούριο στο τραπέζι, καθώς ήδη έχει ανατεθεί από το υπουργείο στον ΟΑΕΔ η κατάρτιση προγράμματος για 400.000 οικογένειες που δεν έχουν κανέναν εργαζόμενο.

Πηγή:  iefimerida.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σημανδηράκης: «Η «νύμφη» πόλη των Χανίων υποδέχεται τον νέο πνευματικό της νυμφίο»

Ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης καλωσόρισε τον νέο Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Τίτο, μιλώντας για «ιερό πνευματικό γάμο» και διαβεβαιώνοντας για τη στενή συνεργασία Δήμου-Εκκλησίας.

Σύλληψη ημεδαπού για αρπαγή ανήλικης στο Ηράκλειο

Σύλληψη ημεδαπού για αρπαγή ανήλικης στο Ηράκλειο από το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου. Η ανήλικη εντοπίστηκε σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου και παραδόθηκε στους οικείους της.

Ένωση Καταναλωτών Κρήτης: Παραλείψεις τραπεζών δημιουργούν «αλαλούμ» στους δανειολήπτες του ν.Κατσέλη

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης καταγγέλλει τράπεζα που απαίτησε ποσό 13.524€ από δανειολήπτη με μηδενικές καταβολές. Προειδοποίηση για εξώδικα σε ενταγμένους στον ν.Κατσέλη.