Σταφιδόψωμο
Ένα πακέτο φαρινάπ, δύο ποτήρια γάλα, δύο ποτήρια ζάχαρη, ένα κι ένα τέταρτο σπορέλαιο, τέσσερα αυγά, δύο κουταλάκια σόδα, μια κουταλιά γαρύφαλλο , μια κουταλιά κανέλλα, δύο νεροπότηρα σταφίδες.
Ψήσιμο στους 175 βαθμούς για 45’.
Σταφιδόψωμο
Ένα πακέτο φαρινάπ, δύο ποτήρια γάλα, δύο ποτήρια ζάχαρη, ένα κι ένα τέταρτο σπορέλαιο, τέσσερα αυγά, δύο κουταλάκια σόδα, μια κουταλιά γαρύφαλλο , μια κουταλιά κανέλλα, δύο νεροπότηρα σταφίδες.
Ψήσιμο στους 175 βαθμούς για 45’.
«Να διώξουμε τους λύκους
που το ζυγό κρατούν
και Χριστιανούς και Τούρκους
σκληρά μας τυραννούν»
– Έγινε κι αυτό!
Σηκώνουν το γερανό που είναι στο παλιό λιμάνι να τον πάνε λέει στην Πελεκαπίνα!!!
Πώς και γιατί … Δεν μας λένε.
Πόσα κόστισε αυτό το «ΤΕΡΑΣ», που τώρα πετάνε;
Το απόλυτο μπάχαλο…
Δήμαρχε βάλε μια τάξη αναμάζεψέ τους πριν σε μπλέξουν…
* * *
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΑΝΩΛΗ ΚΑΛΛΙΓΕΡΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟ ΣΥΣΙΤΙΟ ΣΠΛΑΝΤΖΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ
Από το καλοκαίρι άρχισε να ισχύει στην Ευρωζώνη ο «Κανονισμός (ΕΕ) αριθ. 472/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 21ης Μαΐου 2013 για την ενίσχυση της οικονομικής και δημοσιονομικής εποπτείας των κρατών μελών στη ζώνη του ευρώ τα οποία αντιμετωπίζουν ή απειλούνται με σοβαρές δυσκολίες αναφορικά με τη χρηματοοικονομική τους σταθερότητα».
Δυό πλειστηριασμοί ήταν προγραμματισμένοι στη χθεσινή συνεδρίαση του Ειρηνοδικείου Χανίων.
Ελέγχους για την ύπαρξη και λειτουργία εξωχώριων (offshore) εταιρειών στην Κρήτη πραγματοποιούν η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών και ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης (Γ.Ε.Δ.Δ.).
Μπορεί το αρχέγονο δυναμωτικό μέλι να λατρεύεται στην Ελλάδα και να το έχουν δοκιμάσει άπαντες, ωστόσο ένα νέο είδος βιολογικού μελιού παράγεται στην Κρήτη περιέχοντας τις πιο γνωστές υπερτροφές όπως, ιπποφαές, γκότζι μπέρι, μπλουμπέρι, κρανμπερι και φυσικά καρύδι και αμύγδαλo.
Την ένταξη της μελέτης “Ανάπλαση οικισμών Μεγάλης Βρύσης και Πρεβελιανών της Δημοτικής Ενότητας Αγίας Βαρβάρας ανακοίνωσε ο δήμος Γόρτυνας. Η μελέτη περιλαμβάνει μια σειρά από παρεμβάσεις που θα αλλάξουν ριζικά την εικόνα των δυο χωριών και θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων.
Ημερίδα με θέμα «Γευστική και Υγιεινή υπέροχη του Ελαιολάδου», αλλά και έκθεση και γευσιγνωσία διοργανώνεται στις 24 Οκτωβρίου από τον ΣΕΔΗΚ, το Δήμο Ρεθύμνου και το Δίκτυο Ελαιογραφίες στο Σπίτι του Πολιτισμού στο Ρέθυμνο.