CEO Stellantis: H προώθηση των ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη ενέχει περιβαλλοντικούς και κοινωνικούς κινδύνους

Κανένα σχόλιο

Η στρατηγική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη σταδιακή κατάργηση των κινητήρων εσωτερικής καύσης υπέρ των ηλεκτρικών οχημάτων είναι μια πολιτική επιλογή που ενέχει περιβαλλοντικούς και κοινωνικούς κινδύνους, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Stellantis, Carlos Tavares, σε συνέντευξή του σε ευρωπαϊκές εφημερίδες.

Από τότε που συγχώνευσε τη Fiat Chrysler και την Peugeot για να δημιουργήσει τη Νο 4 αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο με βάση την παραγωγή, ο Tavares έχει χαράξει ένα σχέδιο ηλεκτροκίνησης ύψους 30 δισεκατομμυρίων ευρώ (34 δισεκατομμυρίων δολαρίων) που βοήθησε τις μετοχές της Stellantis να εκτιναχθούν περισσότερο από 60% κατά τον πρώτο χρόνο.

«Αυτό που είναι σαφές είναι ότι η ηλεκτροκίνηση είναι μια τεχνολογία που επιλέγεται από τους πολιτικούς, όχι από τη βιομηχανία», δήλωσε σε κοινή συνέντευξη στις γαλλικές Les Echos, Handelsblatt, Corriere della Sera και El Mundo.

"Sponsored links"

Πρόσθεσε ότι υπάρχουν φθηνότεροι και ταχύτεροι τρόποι για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

«Με δεδομένο το σημερινό ευρωπαϊκό ενεργειακό μείγμα, ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο πρέπει να διανύσει 70.000 χιλιόμετρα για να αντισταθμίσει το αποτύπωμα άνθρακα από την κατασκευή της μπαταρίας και να αρχίσει να πλησιάζει ένα ελαφρύ υβριδικό όχημα, το οποίο κοστίζει το μισό από ένα EV (ηλεκτρικό όχημα)», είπε.

Είπε επίσης ότι η απαγόρευση των θερμικών οχημάτων μέχρι το 2035 στην Ευρώπη σημαίνει ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες πρέπει να αρχίσουν να μετασχηματίζουν γρήγορα τα εργοστάσια και τις αλυσίδες εφοδιασμού τους.

«Η βιαιότητα αυτής της αλλαγής δημιουργεί κοινωνικό κίνδυνο», είπε.

Σε μια λεπτομερή συνέντευξη που αναφέρθηκε στις διάφορες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Stellantis, ο Tavares διατύπωσε επίσης αποχρώσεις στην υπόσχεσή του να μην κλείσει εργοστάσια στην Ευρώπη.

«Γενικά τηρώ τις υποσχέσεις που δίνω, αλλά πρέπει επίσης να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί», είπε, αναφέροντας ειδικότερα το κόστος παραγωγής στην Ιταλία, το οποίο ήταν «σημαντικά υψηλότερο, μερικές φορές το διπλάσιο από εκείνο των εργοστασίων σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες», κυρίως λόγω των «υπέρογκων» τιμών ενέργειας.

Δείχνοντας τη Ρώμη, όπου η κυβέρνηση εργάζεται για τη μείωση του βιομηχανικού κόστους, είπε: «Χρειάζεται κάποιος χρόνος για να εφαρμοστούν τα μέτρα. Θα το συζητήσουμε ξανά στο τέλος του 2022».

euractiv.gr

"Sponsored links"

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live