Eξετάζεται από το Υπουργείο Οικονομικών η πρόταση Βολουδάκη για τη χρηματοδότηση του ΒΟΑΚ

Κανένα σχόλιο

Συζητήθηκε σήμερα στη Βουλή η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Χανίων της ΝΔ Μανούσου Βολουδάκη προς τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, σχετικά με τη δυνατότητα δημόσιας χρηματοδότησης του ΒΟΑΚ που ανέκυψε πρόσφατα. (Πρόκειται συγκεκριμένα για την πρόταση Βολουδάκη για αξιοποίηση των κονδυλίων τα οποία επιστρέφονται στην Ελλάδα από τα κέρδη που απεκόμισαν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και οι κεντρικές τράπεζες κρατών μελών της Ευρωζώνης από τη διακράτηση ομολόγων του ελληνικού δημοσίου – SMPs και ANFAs).

Ο Μανούσος Βολουδάκης τόνισε ότι μετά την προεργασία που έγινε από τον Υπουργό Οικονομικών και την επιτυχημένη σχετική διαπραγμάτευση, υπήρξε αναγνώριση από το Eurogroup της δυνατότητας να χρησιμοποιηθούν τα κονδύλια αυτά για τη χρηματοδότηση δημοσίων επενδύσεων.

Το γεγονός αυτό αλλάζει εντελώς τα δεδομένα των δημοσίων επενδύσεων, καθώς η Ελλάδα πρόκειται να λάβει περίπου 5 δις ευρώ ως το 2023 από την πηγή αυτή. (Για να γίνει κατανοητό πόσο αυτό αλλάζει τα δεδομένα, αρκεί κανείς να δει ότι οι λοιποί εθνικοί πόροι του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων θα είναι 750 εκατομμύρια για το 2020). Ο ΒΟΑΚ, έργο κόστους 2,5 δις θα πρέπει να είναι απόλυτη προτεραιότητα στην κατανομή των κονδυλίων αυτών, ως υποδομή εθνικής σημασίας, συμπλήρωσε ο Μ.Βολουδάκης.

"Sponsored links"

Σημείωσε ακόμη ότι η κατανομή των κονδυλίων αυτών δεν έχει καν ξεκινήσει, άρα το πεδίο είναι απολύτως ελεύθερο για την προώθηση του ΒΟΑΚ.

Ο Υπουργός Οικονομικών, κατά την απάντησή του, χαρακτήρισε «εύστοχη, σημαντική και επίκαιρη» την ερώτηση του Μ.Βολουδάκη, την πρώτη που έχει κατατεθεί για το θέμα, επιβεβαιώνοντας ότι η δυνατότητα χρηματοδότησης του ΒΟΑΚ μέσω αυτού του τρόπου πράγματι υπάρχει. Συμφώνησε μάλιστα ο Υπουργός ότι ο ΒΟΑΚ ως έργο έχει τα χαρακτηριστικά και την ωριμότητα που χρειάζεται για να μπει σε αυτό το πλαίσιο συζήτησης. Συμπλήρωσε ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υποδομών εξετάζονται οι τρόποι χρηματοδότησης, συμπεριλαμβανομένων πλέον και των SMPs – ΑΝFAs.

Στην δευτερολογία του ο Μανούσος Βολουδάκης ανέφερε ότι τώρα είναι η ευκαιρία για την διασφάλιση της χρηματοδότησης του έργου, έκλεισε μάλιστα τονίζοντας ότι «η Κρήτη δεν μπορεί να περιμένει».

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις