30.8 C
Chania
Friday, September 22, 2023

«Explore Chania»: Παρουσιάζεται η νέα διαδημοτική εφαρμογή

Ημερομηνία:

Ο Δήμος Χανίων, σε συνεργασία με τους υπόλοιπους Δήμους της Π.Ε. Χανίων, προσκαλούν στην εκδήλωση παρουσίασης του έργου: «ExploreChania: Αξιοποίηση καινοτόμων εφαρμογών ΤΠΕ για την ανάδειξη του τουριστικού και πολιτιστικού πλούτου των Χανίων».

Πρόκειται για μία πλατφόρμα παρουσίασης του τουριστικού, πολιτιστικού και περιβαλλοντικού αποθέματος των επτά (7) Δήμων της Π.Ε. Χανίων και μια εφαρμογή κινητών συσκευών (Android – iOS), όπου οι επισκέπτες θα έχουν πρόσβαση σε ψηφιακό υλικό (φωτογραφίες, βίντεο) το οποίο αξιοποιείται και δημιουργεί αφορμές για διάλογο κατά τη διάρκεια της ξενάγησης στα σημεία ενδιαφέροντος των Χανίων.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 13 Ιουνίου 2023 και ώρα 12:00, στον χώρο πολλαπλών δραστηριοτήτων «Μίκης Θεοδωράκης» (Πλατεία Κατεχάκη, Ενετικό Λιμάνι, Χανιά). Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής, εκπρόσωποι από όλους τους Δήμους της Π.Ε. Χανίων, η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων, Ελένη Παπαδοπούλου, καθώς και η Προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης της Περιφέρειας Κρήτης (ΕΥΔ ΕΠ Κρήτη), Μαρία Κασωτάκη. Παράλληλα, θα γίνει αναλυτική παρουσίαση του έργου και των ψηφιακών εργαλείων από τη Διευθύντρια Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής του Δήμου Χανίων, Σεβαστή Πολυχρονάκη.

Στόχος του έργου είναι να αναδείξει τα αξιόλογα και πολυάριθμα ιστορικά, πολιτιστικά και φυσικά μνημεία-τοπόσημα εντός του αστικού ιστού της πόλης και να διευκολύνει την περιήγηση των επισκεπτών σε προορισμούς Χανίων με θεματική συνοχή, εύκολα προσπελάσιμους και αναγνωρίσιμους. Παράλληλα προβάλλει την τοπική ιστορία και δίνει τη δυνατότητα αναζήτησης και γνώσης για την πολιτιστική, ιστορική και φυσική ταυτότητας της πόλης.

Το έργο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του ΕΠ Κρήτη 2014-2020 με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με δικαιούχους τους Δήμους της Π.Ε. Χανίων σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων (ΕΦ.Α.) και τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ).

4209485678

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ραγκούσης: Άγνωστος Χ ο Κασσελάκης

Ο Γιάννης Ραγκούσης άφησε αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη,...

Ηλιόπουλος: Η Αχτσιόγλου έχει δεχθεί πόλεμο λάσπης με πρώτο τον Πολάκη

Για πόλεμο λάσπης που έχει δεχθεί το τελευταίο διάστημα...

«Ροντέο» η Βουλή με Γεωργιάδη, Πλεύρη και Τζάκρη για το «κρατίδιο» του Κασσελάκη

Έντονες λογομαχίες σημειώθηκαν σήμερα στην αίθουσα της Ολομέλειας της...