32.5 C
Chania
Παρασκευή, 21 Αυγούστου, 2026

H άλλη Ιθάκη

Ημερομηνία:

Της Αγγελικής Ελ. Ροσμαράκη

Συμβαίνει κάποτε ο δρόμος των ονείρων να γίνεται οδυνηρός. Θυμάμαι την παιδιάστικη επιμονή που είχα όταν έλεγα θα κάνω αυτό, θα πάω εκεί, δίνοντας τεράστια έμφαση στον σκοπό λες και ήταν το σημαντικότερο πράγμα επί της γης . Όλη τη ζωή μου την ξόδεψα με αυτές τις πεποιθήσεις, ότι η εκπλήρωση ενός ονείρου ήταν για μένα το παν, το ευγενέστερο ιδανικό και πέρα από αυτό τίποτα άλλο δεν είχα πια να περιμένω.

Πως τα φέρνει ωστόσο κάποτε έτσι ο χρόνος και όλα αυτά που είναι στέρεα μέσα σου τοποθετημένα σαν βεβαιότητες, να φυλλορροούν με το πρώτο φύσημα του ανέμου. Και καθώς μετά από χρόνια και καιρούς βρίσκεσαι επιτέλους στην λατρεμένη γη που πόθησες και αγάπησες και που για σένα ήταν ο κόσμος όλος, το όνειρο που με τόση επιμονή και πίστη ακολούθησες, δεν ήταν παρά μια γη καμένη με έναν μισότρελο βασιλιά κι ένα παλάτι συλημένο από λογής λογής μνηστήρες καιροσκόπους.
Κι όπως θάλεγε και ο ποιητής, αυτά ήταν που είχε να σου δώσει η Ιθάκη και άλλα δεν έχει να σου δώσει πια. Κυρίως σούδωσε το ωραίο ταξίδι . Ωραίο ή άσχημο το ταξίδι ήταν μεγάλο και επικίνδυνο. Και τώρα απλά πνίγεσαι και σαν τον Οδυσσέα θέλεις να μπεις και πάλι στο πλεούμενο και να απομακρυνθείς από την αγαπημένη γη. Και μόλις δεις τις ακτές της να λιποθυμούν στον πηγαιμό για την άλλη Ιθάκη, ελεύθερα να αναπνεύσεις…

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
Αγγελική Ελ. Ροσμαράκη
* Μed στην εκπαίδευση"Το ψέμα τρέχει, αλλά η αλήθεια είναι κουτσή. (κάποτε όμως φτάνει και αυτή)" | Περισσότερα άρθρα και δημοσιεύσεις μου εδώ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γενικό Νοσοκομείο Χανίων: Πρωτοποριακή καρδιολογική επέμβαση σε ασθενή υψηλού κινδύνου στο Αιμοδυναμικό Τμήμα — Πρώτη σε περιφερειακό νοσοκομείο της χώρας

Πρωτοποριακή καρδιολογική επέμβαση στο ΓΝΧ «Ο Άγιος Γεώργιος» — η πρώτη σε περιφερειακό νοσοκομείο της Ελλάδας. Από το 2017, 8.700+ στεφανιογραφίες και 24ωρη λειτουργία.

Πρόγραμμα ψεκασμών κατά των κουνουπιών στα Χανιά για την εβδομάδα 24-30 Αυγούστου 2026

Πρόγραμμα ψεκασμών κατά των κουνουπιών στα Χανιά 24-30 Αυγούστου 2026. Επιχειρήσεις σε Δήμους Χανίων, Σφακίων, Κισσάμου, Καντάνου-Σελίνου και Αποκορώνου από την Περιφερειακή Ενότητα.

Σύλληψη 38χρονου Σέρβου στο αεροδρόμιο Ηρακλείου με πλαστά έγγραφα και καταζήτηση για ανθρωποκτονία

Σύλληψη 38χρονου Σέρβου στο αεροδρόμιο Ηρακλείου με πλαστά έγγραφα Τσεχίας. Αναζητείται από Μαυροβούνιο για ανθρωποκτονία. Κατασχέθηκαν 90.000€ ρολόγια και 4.770€.

Στη Βουλή οι ζημιές σε δίκτυα ύδρευσης από έργα οπτικών ινών στο Ηράκλειο

Ο Χάρης Μαμουλάκης κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή για τις ζημιές σε δίκτυα ύδρευσης του Ηρακλείου από έργα οπτικών ινών. Ζητά απαντήσεις από Υπουργούς.