H ΔΕΗ στηρίζει το ΕΣΥ για τον κορωνοϊό με τα λεφτά των πολιτών, όμως η ΔΕΗ και οι άλλες εταιρείες κόβουν το ρεύμα των πολιτών που πρέπει να “μείνουν σπίτι”!

Κανένα σχόλιο

Συνεχίζει να μας εκπλήσσει δυσάρεστα η ΔΕΗ…

Αρχικά δεν αντιληφθήκαμε τι ακριβώς συνέβη, όμως απ’ ότι φαίνεται η δωρεά των 5 εκατομμυρίων ευρώ που μεταφράστηκε σε υγειονομικό υλικό που αποτελείται από 507.600 μάσκες τύπου FPP2 και 12,022 προστατευτικές στολές τύπου Tyvec δεν ήρθε από χρήματα που είχε στο ταμείο της ή από κάποια δωρέα από τους μισθούς των εκατοντάδων μεγαλοστελεχών της.

Τα λεφτά έρχονται από τους καταναλωτές, δηλαδή από τους λογαριασμούς που πληρώνουν οι πολίτες που ούτως ή άλλως χρηματοδοτούν τη λειτουργία του ΕΣΥ μέσω των φόρων που πληρώνουν.

"Sponsored links"

Το είπε άλλωστε και υπουργός Ενέργειας κ. Χατζηδάκης:

«Για να το σκεφτούμε όλοι καλά τι κάνει η ΔΕΗ: Παίρνει 0,8€ από τους λογαριασμούς του καθενός μας κάθε χρόνο, μαζεύει 5 εκατομμύρια – γιατί έχει 6,5 εκατ. πελάτες- και στηρίζει το ΕΣΥ. Με πολύ λίγα χρήματα από τον καθένα μας, από κάθε πελάτη της δηλαδή, στηρίζει αυτή τη μεγάλη μάχη. Μπράβο ξανά».

Δεν ξέρουμε κατά πόσο αξίζει μπράβο μία εταιρεία στην οποία πρόσφατα επιβλήθηκαν με εντολή Χατζηδάκη αυξήσεις στους λογαριασμούς ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ.

Γιατί να αξίζει μπράβο η ΔΕΗ; Επειδή κάνει δημόσιες σχέσεις με την επιδημία του κορωνοϊού δίνοντας 5 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή το 1% της αύξησης που επιβλήθηκε πρόσφατα, που θα πληρώσουν μάλιστα οι Έλληνες πολίτες που ούτως ή άλλως χρηματοδοτούν το ΕΣΥ;

Την ίδια στιγμή η αμοιβή του Διευθύνοντας Συμβούλου της Δημόσιας (;) Εταιρείας Ηλεκτρισμού πενταπλασιάστηκε όπως αυξήθηκαν και οι αμοιβές πολλών άλλων στελεχών…

Ειλικρινά, επίτηδες το κάνει η ΔΕΗ;

Αν ήθελε η ΔΕΗ να βοηθήσει στη μάχη κατά του κορωνοϊου δε χρειαζόταν δωρεές. Χρειαζόταν απλά να διαφυλάξει το δικαίωμα του κάθε Έλληνα πολίτη να μπορεί να μείνει στο σπίτι του με ρεύμα.

Δηλαδή, για όσο διάστημα κρατά η κρίση να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος σε νοικοκυριά που διαπιστωμένα υποφέρουν από τις συνέπειες της επιδημίας, που μέλη έχουν χάσει τη δουλειά τους ή που έχουν σταματήσει να λειτουργούν την επιχείρησή τους ή που απλά είναι άνεργοι ή σε οικονομική αδυναμία.

Αλλά η ΔΕΗ δεν το κάνει αυτό. Αντιθέτως προχωρεί σε διακοπές ρεύματος εν μέσω επιδημίας.

"Sponsored links"

Σχετικές ειδήσεις έχουμε δημοσιεύσει και από την εφημερίδα με εργαζόμενους που μέσα στην επιδημία βρέθηκαν στα σπίτια τους χωρίς ρεύμα και άλλους που δέχονται τηλεφωνήματα από εισπρακτικές για να πληρώσουν μικρά χρέη τους προς την εταιρεία.

Βεβαίως, δεν είναι μόνο η ΔΕΗ, είναι όλες οι εταιρείες που πλέον δραστηριοποιούνται στην παροχή ενέργειας. Όλες αδιαφορούν για τα δράματα που εξελίσσονται όταν κόβουν το ρεύμα σε σπίτια τη στιγμή που υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας και οι άνθρωποι καλούνται να μένουν μέσα στα σπίτια τους.

Συμπολίτες μας “μένουν σπίτι” χωρίς ρεύμα.

Αυτο ας αντιμετωπίσουν όλες οι εταιρείες και κυρίως η ΔΕΗ που είναι δημόσια.

Γιατί το σίγουρο είναι ότι το να κάνεις “public relations” με την επιδημία του κορωνοϊού είναι απλά φρικτό…

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live