H T.E. Χανίων του ΚΚΕ με αφορμή το τραγικό περιστατικό του θανάτου 4χρονου προσφυγόπουλου στα ανοικτά των Χανίων

Κανένα σχόλιο

Ένα ακόμα τραγικό περιστατικό διαδραματίστηκε στην θαλάσσια περιοχή του Νομού Χανίων. Το τετράχρονο προσφυγόπουλο που άφησε την τελευταία του πνοή, μέσα σε μια βάρκα, λόγω έλλειψης νερού και τροφής, είναι ένα ακόμα  χαστούκι, που επιβεβαιώνει την απάνθρωπη πολιτική που υπηρετούν διαχρονικά όλες οι αστικές κυβερνήσεις και η ΕΕ ,στο προσφυγικό- μεταναστευτικό.

Τα περιστατικά αυτά πληθαίνουν καθώς μόλις πριν λίγες μέρες περισυλλέχτηκαν πρόσφυγες ανοικτά της Κισσάμου, ενώ αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα σχετικά με το αν το πλοίο στο οποίο επέβαιναν οι 63 πρόσφυγες που διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν στους Καλούς Λιμένες στο Ηράκλειο, είναι το ίδιο με αυτό που εξέπεμψε σήμα κινδύνου βόρεια της Κρήτης, το προηγούμενο Σάββατο. Η κυβέρνηση οφείλει να κάνει έρευνα και να δώσει άμεσα απάντηση με επίσημο τρόπο. Σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να κρυφτεί η εγκληματική πολιτική που ακολουθεί, με συνέπεια να χάνονται ανθρώπινες ζωές από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη. Η λέξη βαρβαρότητα δεν είναι αρκετή για να περιγράψει την κατάσταση που βιώνουν εκατομμύρια ξεριζωμένοι-θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, που το όνειρο τους για μια καλύτερη ζωή σταματάει βίαια στις ακτές του Αιγαίου και στα σύνορα του Έβρου.

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ, καλεί τον Χανιώτικο λαό, την νεολαία, να μην συμβιβαστεί με τις εικόνες της φρίκης. Να μην δεχτούμε ,οι θάλασσες και οι ακτές της Κρήτης, να αποτελέσουν το φόντο ενός διαρκούς εγκλήματος που συντελείται σε βάρος των προσφύγων.

"Sponsored links"

Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη, τον λαό και την νεολαία του Νομού μας να δείξουν την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες , να οργανώσουν ακόμα πιο αποφασιστικά τον αγώνα τους, απέναντι στις αιτίες που δημιουργούν τον πόλεμο, τις κρίσεις, την προσφυγιά.

Είναι επιτακτική ανάγκη να καταργηθούν εδώ και τώρα ο Κανονισμός του Δουβλίνου, η Κοινή Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας, να εξασφαλιστούν τα δικαιώματα των προσφύγων στο άσυλο και στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους, με εξασφάλιση της ασφαλούς διαβίωσής τους, σε ανοικτούς και αξιοπρεπείς χώρους φιλοξενίας. Όχι στις επανπροωθήσεις , τις απελάσεις και τις υπερδομές φυλακές. Να απεμπλακεί η χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις επεμβάσεις που ευθύνονται για τον ξεριζωμό εκατομμυρίων ανθρώπων από τις χώρες τους. Να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο της Ουκρανίας. Να κλείσει η Βάση της Σούδας και  όλες οι ΝΑΤΟικές βάσεις στην χώρα.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live