moOv & FRANCHINA LEONE σήμερα στον προμαχώνα San Salvatore για το 11o Dance Days Chania

Κανένα σχόλιο

Σήμερα, Παρασκευή 30.07, το Dance Days Chania προτείνει μια βραδιά με δύο παραστάσεις στην κεντρική σκηνή στον προμαχώνα San Salvatore. Οι FRANCHINA LEONE από την Ιταλία και οι moOv από την Ολλανδία επεξεργάζονται και παρουσιάζουν στα έργα τους την πολυπλοκότητα των σχέσεων και των σωμάτων μας, μέσω της συνεχούς ροής και της κινησιολογικής απλότητας.

FRANCHINA | LEONE, «Floating»

30  Ιουλίου | 21:30 | Προμαχώνας San Salvatore (κεντρική σκηνή)

"Sponsored links"

Ο εγκέφαλος μας φορτώνεται καθημερινά με 34 gigabytes περιεχομένου, το οποίο αντιστοιχεί σε 100.000 λέξεις. Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της ψηφιακής εποχής που ζούμε είναι το γεγονός ότι οι αισθήσεις μας είναι διαρκώς διεγερμένες. Το διαδίκτυο μας δίνει απλή, δωρεάν και χωρίς όριο πρόσβαση σε κάθε πληροφορία, κάνοντας μας πάντα να ζητάμε κι άλλο. Ξοδεύουμε πολύ χρόνο στο να ψάχνουμε και να συγκεντρώνουμε δεδομένα που τελικά δεν θα είμαστε σε θέση να διαχειριστούμε. Αυτό το πρόβλημα είναι γνωστό ως «υπερφόρτωση πληροφοριών» και προκύπτει όταν η προσοχή μας συνεχώς παρεμποδίζεται και διακόπτεται καθώς έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια υπερβολική ποσότητα από γεγονότα. Αυτό μπορεί να μας οδηγεί να αδυνατούμε να ξεχωρίσουμε τι είναι πολύτιμο και τι άχρηστο. Το μυαλό αδειάζει και αποσυνδέεται από την πραγματικότητα, ξεκινάει να ρέει ελεύθερα σαν το νερό σε άγνωστους τόπους και χρόνους. Χάνεται σε μια ροή λέξεων και εικόνων που χειραγωγεί την προσοχή μας και καταλαμβάνει την ικανότητα μας να σκεφτούμε και να νιώσουμε. Είναι δυνατόν να φέρουμε τον εγκέφαλο και την ζωή μας πίσω υπό έλεγχο; Ή είμαστε σχεδιασμένοι ώστε να πελαγώνουμε από αυτή την κατάσταση;

Χορογραφία & Χορός: Vittoria Franchina and Giovanni Leone

Παραγωγή: DANCEHAUS più

Υπ. παραγωγής: Giulia Menti

Μουσική: Aurora – Alva Noto, Ryuichi Sakamoto, Mars -Alex Mein Smith

Με την υποστήριξη του Ιταλικού Ινστιτούτου στην Αθήνα.

TRAILER: https://vimeo.com/441632162

"Sponsored links"

Παράσταση moOv, «It’s Simple, I am Complex»

30  Ιουλίου | 21:45 | Προμαχώνας San Salvatore (κεντρική σκηνή)

Δύο σώματα μπλεγμένα από τον συγχρονισμό τους υπερβαίνουν τον χώρο και τον χρόνο. Το έργο It’s Simple, I am Complex βουτάει μέσα στα στοιχειώδη θέματα του φύλου: ατομικότητα, αποδοχή, αγάπη, γενναιοδωρία, συλλογικότητα, κοινότητα. Η παράσταση μας πηγαίνει σε ένα συλλογικό πέρασμα προς την ομορφιά και την ανθρωπιά του να κινείσαι και να είσαι μαζί.

Στο It’s Simple, I am Complex απομακρυνόμαστε από τους προϋπάρχοντες διαχωρισμούς των τυπικών «θηλυκών» και «αρσενικών» φορμών, ποιοτήτων και κίνησης. Το δυαδικό σύστημα που έχουμε χτίσει γύρω από το φύλο αποτελούσε πάντα μια παραπλανητική παρουσίαση της πολυπλοκότητας της έννοιας του φύλου. Καθώς εισερχόμαστε σε μια περίοδο όπου η ατομικότητα έχει γίνει ουσιώδης πλευρά της προσωπικής ανάπτυξης, αρχίζουμε να συνειδητοποιούμε τώρα ότι το σύστημα είναι πλέον παρωχημένο. Ωστόσο, το να σκεφτούμε ότι εμείς ως άνθρωποι μπορούμε να κατανοήσουμε την πολυπλοκότητα ενός μη δυαδικού συστήματος θα ήταν επίσης μια λανθασμένη εικασία. Ίσως είναι ώρα να αποδεχτούμε ότι δεν θα μπορέσουμε ποτέ να συλληφθούμε την πολυπλοκότητα του φάσματος των διαφορών μας.

H παράσταση εμπνέεται από το βιβλίο Animus and Anima των Carl & Emma Jung. Σύμφωνα με το βιβλίο, το anima που είναι η θηλυκή πλευρά ενός ατόμου και το animus που είναι η αρσενική πλευρά είναι δύο οντότητες που συνυπάρχουν σε κάθε άτομο. Εξαιτίας όμως της δυαδικής σκέψης γύρω από το φύλο, θα υπάρχει πάντα ένα κομμάτι της ταυτότητας μας που πρέπει να καταπιεστεί γιατί ταιριάζει είτε στο Αnima είτε στο Animus. Αυτό το δυαδικό σύστημα μας αφαιρεί την δυνατότητα να φτάσουμε στο σημείο της απόλυτης αυτοπραγμάτωσης καθώς και της αποδοχής μας ως ανθρώπινα είδη.

Ζούμε όλοι σε έναν κόσμο γεμάτο με σύνθετα παράδοξα, τα οποία συντηρούνται από ανθρώπους που είναι απλώς άνθρωποι.

Ιδέα και χορογραφία: Lucas Devroe

Καλλιτεχνικός συνεργάτης/δραματουργός: Izah Hankammer

Πρώτη διανομή & συν-δημιουργοί: Astrid Klein Haneveld & Jochem Eerdekens

Δεύτερη διανομή: Astrid Klein Haneveld & Seppe Bauters

Μουσική σύνθεση: Huy Le

Kαθοδήγηση: Pia Meuthen

Σκηνογραφική συμμετοχή: Tanja Becher

TRAILER: https://vimeo.com/453386959

Τιμές εισιτηρίων: 12€ κανονικό – 10€ φοιτητικό, ανεργίας, πολυτέκνων | Για τις 2 παραστάσεις

– Η προσέλευση του κοινού ξεκινά 60 λεπτά πριν την καθορισμένη ώρα της παράστασης. Ολοκληρώνεται εφόσον συμπληρωθούν οι θέσεις και αφού ξεκινήσουν οι δράσεις. Κατόπιν έναρξης, οι θεατές δε θα επιτρέπεται να εισέρχονται στον χώρο των καθήμενων. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση και τη συνεργασία σας!

Εισιτήρια: https://www.ticketservices.gr/event/ddc-franchina-leone-floating/?lang=el

http://dancedays.gr/ |  https://www.facebook.com/DanceDaysChania/ | https://www.instagram.com/dancedayschania_festival/

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live