“Tο μνημόνιο διαλύει τα νοσοκομεία της Κρήτης”: Καταγγελία Νότη Μαριά στην Ευρωβουλή

Κανένα σχόλιο

Την κατάρρευση της Δημόσιας Υγείας στην Ελλάδα, ελέω μνημονίων και την εικόνα διάλυσης που επικρατεί στα νοσοκομεία της Κρήτης κατήγγειλε ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς με Γραπτή Ερώτηση που κατέθεσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 30 Δεκεμβρίου.

Στο κείμενο της Ερώτησης περιγράφονται οι δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν στα νοσοκομεία της Κρήτης, λόγω των μνημονιακών πολιτικών της τρόικας και επισημαίνεται ότι παραβιάζεται καθημερινά το δικαίωμα του Έλληνα πολίτη για κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών του για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και εκτίθεται η υγεία του σε περαιτέρω κινδύνους.

Σχετικά με το ΠΑΓΝΗ αναφέρεται ότι «υπάρχουν ελλείψεις σε αναλώσιμο υγειονομικό υλικό και σε πιστώσεις. Δεν υπάρχουν χρήματα για την προμήθεια ενός σύγχρονου μηχανήματος ακτινοθεραπείας, προκειμένου να αντικατασταθεί το παλιό που παρουσιάζει συχνές βλάβες και το οποίο έπρεπε να έχει αποσυρθεί εδώ και 6 χρόνια. Έτσι, η υγεία των καρκινοπαθών επιβαρύνεται λόγω της αναβολής των θεραπειών τους».

"Sponsored links"

Στο κείμενο της Ερώτησης ο Νότης Μαριάς παραθέτει και τα συμπεράσματα έρευνας του συνδέσμου επιχειρήσεων ιατρικών και βιοτεχνολογικών προϊόντων, που κατέδειξε ότι οι οφειλές προς τους προμηθευτές του Βενιζελείου ΓΝ Ηρακλείου και του ΠΑΓΝΗ, λόγω ελλείψεως πιστώσεων, είναι σχεδόν όλες ληξιπρόθεσμες.

Αναφερόμενος στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής επισημαίνει ότι εξ αιτίας της έλλειψης κονδυλίων αλλά και της υποστελέχωσης του νοσοκομείου γίνονται αναγκαστικές συγχωνεύσεις κλινικών με αρνητικές συνέπειες για τους ασθενείς και τους εργαζομένους.

Καταλήγοντας ο Νότης Μαριάς καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να σταματήσει να επιμένει στην μνημονιακή πολιτική της βίαιης δημοσιονομικής προσαρμογής στην Ελλάδα που στερεί τα νοσοκομεία της Κρήτης από τις αναγκαίες πιστώσεις, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις