29.4 C
Chania
Δευτέρα, 29 Ιουνίου, 2026

Wikileaks για καταδίκη Τζον Μπόλτον για κατασκοπεία: Ζητούσε τον θάνατο του Ασάντζ για κατασκοπεία και τώρα βρέθηκε αυτός ένοχος

Ημερομηνία:

Ο Τζον Μπόλτον (John Bolton), πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Ντόναλντ Τραμπ (Donald Trump), δήλωσε ένοχος για κακό χειρισμό διαβαθμισμένων πληροφοριών ασφαλείας, οι οποίες αποτελούσαν μέρος σημειώσεων που είχε συγκεντρώσει για ένα βιβλίο.

Ο Μπόλτον, πλέον εξέχων επικριτής του Αμερικανού προέδρου, είχε κατηγορηθεί για 18 κατηγορίες σχετικές με ακατάλληλο χειρισμό διαβαθμισμένου υλικού, και αρχικά είχε δηλώσει αθώος.

Ο Μπόλτον αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και πέντε ετών και συμφώνησε να πληρώσει 2,25 εκατομμύρια δολάρια (1,7 εκατομμύρια λίρες) σε πρόστιμα, δήλωσαν οι εισαγγελείς.

Το Wikileaks προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Ο εξέχων Αμερικανός «ιέρακας του πολέμου» Τζον Μπόλτον δήλωσε ένοχος για παραβίαση του Νόμου περί Κατασκοπείας, έχοντας προηγουμένως απαιτήσει την εκτέλεση των πληροφοριοδοτών δημοσίου συμφέροντος (whistleblowers) Έντουαρντ Σνόουντεν (Edward Snowden) και Τσέλσι Μάνινγκ (Chelsea Manning) και 176 χρόνια φυλάκισης για τον εκδότη Τζούλιαν Ασάνζ (Julian Assange).

Ως μέρος μιας συμφωνίας ομολογίας ενοχής, ο Μπόλτον παραδέχτηκε την παράνομη κατοχή ευαίσθητων πληροφοριών εθνικής ασφάλειας. Αντιμετωπίζει τώρα έως και 5 χρόνια φυλάκιση, έως και 3 χρόνια επιτηρούμενη αποφυλάκιση, πρόστιμο 2,25 εκατομμυρίων δολαρίων, απώλεια της σύνταξής του, και πρόκειται να καταδικαστεί στις 28 Οκτωβρίου.

Ο Τζον Μπόλτον για τον Τζούλιαν Ασάνζ: «Εάν επιστρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες, θα έχει μια δίκαιη δίκη εδώ. Απλώς ελπίζω να καταδικαστεί σε τουλάχιστον 176 χρόνια φυλάκισης για αυτό που έκανε. Δεν με ενοχλεί η θανατική ποινή σε αυτή τη χώρα, και πιστεύω ότι εγκλήματα όπως η κατασκοπεία —η οποία βλάπτει ενεργά την ασφάλεια και την προστασία αθώων Αμερικανών πολιτών— αξίζουν την απολύτως αυστηρότερη τιμωρία».

Ο Τζον Μπόλτον για τον Έντουαρντ Σνόουντεν: «Η άποψή μου είναι ότι ο Σνόουντεν διέπραξε προδοσία. Θα έπρεπε να καταδικαστεί γι’ αυτό, και μετά θα έπρεπε να κρεμαστεί από μια ψηλή βελανιδιά».

Τζον Μπόλτον: «Θα πρέπει να διωχθεί ποινικά και, εάν κριθεί ένοχος, θα πρέπει να τιμωρηθεί στον μέγιστο δυνατό βαθμό».

Δημοσιογράφος: «Και τι ακριβώς είναι αυτό;»

Τζον Μπόλτον: «Θάνατος».

Δημοσιογράφος: «Πραγματικά πιστεύετε ότι πρέπει να θανατωθεί;»

Τζον Μπόλτον: «Ναι».

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ενημερωτική συνάντηση για τη γεωλογική και γεωφυσική διερεύνηση της πηγής Μαλαύρας Ιεράπετρας

Ενημερωτική συνάντηση για τη γεωλογική διερεύνηση της πηγής Μαλαύρας Ιεράπετρας. Στόχος η αντιμετώπιση της υφαλμύρωσης και η βελτίωση της ποιότητας του νερού.

Σύλληψη 50χρονου στο Ηράκλειο για έκθεση ανηλίκων και παραβάσεις της νομοθεσίας

Σύλληψη 50χρονου ιδιοκτήτη κέντρου διασκέδασης στο Ηράκλειο για έκθεση ανηλίκων. Επέτρεψε κατανάλωση αλκοόλ σε ανήλικους, με αποτέλεσμα τη μεταφορά κοριτσιού στο νοσοκομείο.

Το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων ευχαριστεί την Αστυνομία για την άμεση ανταπόκριση σε θέματα ασφάλειας

Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων ευχαριστεί την Αστυνομία για την άμεση ανταπόκριση σε θέματα ασφάλειας στους χώρους στάθμευσης και περιβάλλοντες χώρους του ιδρύματος.