Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τίθενται σε ισχύ στα Χανιά από την 7η Σεπτεμβρίου έως και την 2α Οκτωβρίου 2026, με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων, προκειμένου να διεξαχθούν εργασίες κατασκευής τοιχίου αντιστήριξης στο έρεισμα της βόρειας παράλληλου οδού του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (Β.Ο.Α.Κ.).
Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν στο ύψος της χιλιομετρικής θέσης 1+620, παράλληλα της λωρίδας επιβράδυνσης του κόμβου Μουρνιών. Κατά το διάστημα αυτό θα διακοπεί η κυκλοφορία επί της οδού Κ. Σκαμάγκα, από τη συμβολή της με την οδό Θέτιδος έως τη συμβολή της με την οδό Σιβρισαρίου.
Η εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων θα γίνεται μέσω εναλλακτικών διαδρομών. Συγκεκριμένα, οι οδηγοί θα μπορούν να κινούνται μέσω της οδού Σιβρισαρίου, της οδού Θέτιδος, καθώς και από τις κάτω διαβάσεις, με κατεύθυνση προς τον νότιο παράδρομο του Β.Ο.Α.Κ. Στα σημεία αυτά θα τοποθετηθεί ανάλογη σήμανση για την καλύτερη καθοδήγηση των διερχομένων.
Η Διεύθυνση Αστυνομίας Χανίων διευκρινίζει ότι θα εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη είσοδος και έξοδος των οχημάτων των ενοίκων προς και από τις οικίες τους κατά μήκος του τμήματος της οδού Σκαμάγκα, όπου θα εφαρμοστούν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Η διάταξη αυτή αποσκοπεί στην ελάχιστη δυνατή όχληση των κατοίκων της περιοχής κατά τη διάρκεια των εργασιών.
Οι αρχές απευθύνουν έκκληση προς όλους τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα εν λόγω σημεία και να συμμορφώνονται αυστηρά προς τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων που θα βρίσκονται στην περιοχή. Η τήρηση των οδηγιών κρίνεται απαραίτητη για την ομαλή διεξαγωγή των εργασιών και την ασφάλεια των διερχομένων.
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εντάσσονται στο πλαίσιο των αναγκαίων υποδομών για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στον Β.Ο.Α.Κ., τον κύριο οδικό άξονα της Κρήτης, όπου κατά καιρούς πραγματοποιούνται παρεμβάσεις συντήρησης και αναβάθμισης.



