19.3 C
Chania
Σάββατο, 23 Μαΐου, 2026

Έντονη διαμαρτυρία για την καθυστέρηση ολοκλήρωσης του Ειδικού Γυμνασίου

Ημερομηνία:

Σε κλίμα έντασης και αντιπαραθέσεων πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί η διαμαρτυρία μαθητών, καθηγητών και γονέων στο Δημαρχείο Χανίων με θέμα την καθυστέρηση της μεταστέγασης του Ειδικού Γυμνασίου, από το κτήριο που στεγάζεται στο κέντρο Αποκατάστασης Παίδων και Νέων Κρήτης στο χώρο που στεγαζόταν παλιά στις Μουρνιές ο οποίος επισκευάζεται από το καλοκαίρι.
Όπως ανέφερε ο Προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γιάννης Κανδαράκης για λόγους που δε γνωρίζει το έργο καθυστερεί καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί ο προαύλιος χώρος. Μάλιστα κατήγγειλε πως Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη που μας πέρασε δεν πραγματοποιήθηκε καμια εργασία. Υπογράμμισε ότι θα έπρεπε από το Σεπτέμβριο τα παιδιά να έκαναν μάθημα στον ανακαινισμένο χώρο αλλά είναι ήδη Γενάρης και το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί.
Οι γονείς και οι καθηγητές διαμαρτύρονται καθώς ειδικά αυτές τις ημέρες που η θερμοκρασία είναι χαμηλή, οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις του κτηρίου δε μπορούν να στηρίξουν τη θέρμανση των παιδιών και προτιμούν οι καθηγητές να κάνουν μάθημα στον εξωτερικό χώρο με τον ήλιο.
Να σημειωθεί ότι οι δεσμεύσεις της Δημοτικής αρχής ήταν ότι το έργο θα είχε ήδη ολοκληρωθεί αλλά οι εργασίες καθυστέρησαν λόγω καιρού. Χαρακτηριστικά η Χρυσούλα Χατζηδάκη ανέφερε ότι,”δεν καταλαβαίνω την έντονη διαμαρτυρία. 10 χρόνια κανείς δεν έδειξε ενδιαφέρον και για 10 ημέρες που δεν έγιναν εργασίες δε θα έπρεπε να αντιδράτε έτσι. Η Δημοτική Αρχή κάνει ότι μπορεί καθώς αναγνωρίζει ότι το πρόβλημα είναι μεγάλο”.
Παράλληλα, οι γονείς νιώθουν ξεχασμένοι από την Πολιτεία καθώς στα παιδιά με κινητικά προβλήματα δε δίνεται η απαιτούμενη βοήθεια που προβλέπει ο νόμος. Δεν καλύπτεται η μεταφορά τους αλλά ούτε και βοηθός για το παιδί.
Εν τω μεταξύ, στο Ηράκλειο, λύση στα στεγαστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο τους ζήτησαν σήμερα μαθητές, γονείς και καθηγητές του 1ου Γυμνασίου από τον Δήμαρχο Γιάννη Κουράκη.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ηρακλείου δεσμεύτηκε ότι θα προστεθεί ως προσωρινή λύση μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα στο κτήριο του Καπετανάκειου μια λυόμενη αίθουσα ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες.

Ευαγγελία Ξηρουχάκη

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Εγκλωβισμένοι οι ελαιοπαραγωγοί από γραφειοκρατία και υποστελέχωση ΔΑΟΚ

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ καταγγέλλει τη γραφειοκρατία στο ελαιοκομικό μητρώο και την υποστελέχωση των ΔΑΟΚ. Ο Μανόλης Χνάρης κατέθεσε ερωτήσεις για την απλοποίηση των διαδικασιών.

Παγκρήτια σύσκεψη για τη διαχείριση κινδύνων στα φαράγγια της Νότιας Κρήτης στο Ηράκλειο

Σύσκεψη για τη διαχείριση κινδύνων στα φαράγγια της Νότιας Κρήτης πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης και συμμετοχή των Αντιπεριφερειαρχών.

Κρήτη – Ευρωπαϊκή Περιφέρεια Γαστρονομίας 2026: Κρητικές γεύσεις και δημιουργίες ξεχώρισαν στον 7ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Γαστρονομικού Δώρου

Η Κρήτη φιλοξένησε τον 7ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Γαστρονομικού Δώρου IGCAT. Το ελαιόλαδο Ziro Sitia κατέκτησε το 1ο βραβείο, ενώ δύο κρητικά προϊόντα διακρίθηκαν σε ειδικές κατηγορίες.

Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης καταγγέλλει την Intrum για καταδιωκτικά μέτρα κατά δανειολήπτριας

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης καταγγέλλει την Intrum για αγνόηση απόφασης Ειρηνοδικείου Χανίων και έκδοση καταδιωκτικών μέτρων κατά δανειολήπτριας του ν.Κατσέλη.