24.4 C
Chania
Κυριακή, 21 Ιουνίου, 2026

Ανοιξιάτικος καιρός και εορταστική διάθεση στα Χανιά την τελευταία μέρα του χρόνου

Ημερομηνία:

Με καιρό που θυμίζει άνοιξη αποχαιρέτησε το 2024 τα Χανιά, δίνοντας την ευκαιρία σε ντόπιους και επισκέπτες να απολαύσουν τη βόλτα τους και να ολοκληρώσουν τις αγορές τους για την Πρωτοχρονιά.

Αυξημένη ήταν η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα και τα καφέ της πόλης, ενώ οι ψησταριές άναψαν από νωρίς, δημιουργώντας γιορτινή ατμόσφαιρα.

Στους δρόμους ακούγονταν οι χαρούμενες φωνές των μικρών καλαντιστών, που με τριγωνάκια και μουσικά όργανα έψαλλαν τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα, διατηρώντας ζωντανή την παράδοση.

Στο παλιό λιμάνι, οι γονείς επέλεξαν την πλατεία στο Γυαλί Τζαμί με το εορταστικό δέντρο και τα παιχνίδια που προσέφεραν χαρά και ψυχαγωγία στα παιδιά.

 

 

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξεκινά το κυνήγι του λαγοκέφαλου: Στην «αντεπίθεση» οι ψαράδες – «Έχουν γίνει ακόμα πιο επιθετικοί»

Στις θάλασσες της Ρόδου, οι ψαράδες διαπιστώνουν ότι τα παραδοσιακά...

Haaretz: Η λεηλασία που κάνουμε στον Λίβανο δεν έχει προηγούμενο

«Λεηλασία γινόταν πάντα στους πολέμους του Ισράηλ, αλλά αυτή τη...

Λαγοκέφαλοι: Ανακοίνωση του ΕΛΚΕΘΕ κατά του φόβου και του πανικού στην Ελλάδα

Το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών εξέδωσε ανακοίνωση όπου εξηγεί...

Γκίδεον Λιβάι: Η ήττα του Ισραήλ στο Ιράν, ευκαιρία να αντιμετωπίσουμε την αλήθεια

Οπόλεμος στο Ιράν έδειξε στο Ισραήλ την αλήθεια. O δήθεν παντοδύναμος...