18.2 C
Chania
Τρίτη, 28 Απριλίου, 2026

ΗΠΑ: Αρνούνται τη ζώνη απαγόρευσης πτήσεων από Ρωσία – Δεν θα εμπλακούμε σε πόλεμο με τη Ρωσία

Ημερομηνία:

Ηκυβέρνηση των ΗΠΑ απέρριψε τις εκκλήσεις να επιβληθεί ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στην Ουκρανία, εξηγώντας πως αυτό θα αποτελούσε βήμα προς το ξέσπασμα ένοπλης σύρραξης απευθείας μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας.

«Με μεγάλη σαφήνεια»

«Ο πρόεδρος έχει πει με μεγάλη σαφήνεια ότι δεν έχει πρόθεση να στείλει στρατιώτες των ΗΠΑ να εμπλακούν σε πόλεμο με τη Ρωσία», εξήγησε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι (φωτογραφία αρχείου, επάνω, Reuters/Jonathan Ernst).

«Και νομίζω ότι είναι σημαντικό να σημειωθεί εδώ ότι στην ουσία αυτό θα αποτελούσε βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση, διότι η ζώνη απαγόρευσης πτήσεων θα προϋπέθετε εφαρμογή» του μέτρου, πρόσθεσε η εκπρόσωπος του Τζο Μπάιντεν.

«Θα απαιτούσε να αναπτυχθεί ο στρατός των ΗΠΑ για την επιβολή της», πράγμα που θα σήμαινε «απευθείας σύγκρουση, δυνητική απευθείας σύγκρουση, και δυνητικό πόλεμο με τη Ρωσία, κάτι στο οποίο δεν σχεδιάζουμε να συμμετάσχουμε», πρόσθεσε η κυρία Ψάκι.

ΑΠΕ

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επιστολή για τις πειθαρχικές διώξεις σε εκπαιδευτικούς

Στο πειθαρχικό συμβούλιο οδηγείται και ο εκπαιδευτικός Δημήτρης Χαρτζουλάκης...

Χανιά: Στο εδώλιο δεκάδες πρόσφυγες με την κατηγορία του διακινητή: Κύμα αλληλεγγύης στα δικαστήρια

Μια σειρά από κρίσιμες δικαστικές αναμετρήσεις εκκινεί την Τετάρτη,...

Πρωτομαγιάτικος μποναμάς για την ευρωπαϊκή βιομηχανία η «προσωρινή εφαρμογή» της Mercosur

Του Νότη Μαριά * Πρωτομαγιάτικος μποναμάς όχι για τους εργάτες...