Σε μια τελετή που κράτησε σχεδόν δύο ώρες επλέχθη το εγκώμιο από τις κυρίες όπου ήταν ομιλήτριες εκ μέρους του ελληνογαλλικού συλλόγου Χανίων ,του Αιγυπτιώτη Έλληνα κομμωτή και σε ώριμη ηλικία γλύπτη, από πατέρα κρητικό και Σμυρνιά μάνα ΚΑΡΟΛΟ ΚΑΜΠΕΛΟΠΟΥΛΟ. {Κατά κόσμον Παναγιώτη Καμπέρη.} Ο Κ.Κ σύμφωνα με το βιογραφικό του εργάσθηκε στο κομμωτήριο των αδελφών ΚΑΛΙΤΑ επί 50 χρόνια στο ΠΑΡΙΣΙ. Εκεί διακρίθηκε για το ταλέντο του στην κομμωτική τέχνη και είχε πελάτισσες διάσημες ντίβες του θεάτρου του κινηματογράφου και της τηλεόρασης καθώς και γυναίκες πολιτικών οι οποίες ερχόταν απόλο το κόσμο στη πόλη του φωτός. “Το φυσούσαν δηλαδή οι κυρίες το παραδάκι. Ήταν ματσό” και όχι “μαντάμ σουσούδες” όπως η ηρωϊδα του μεγάλου μας κωμωδιογράφου Δημήτρη Ψαθά που ήθελε παρότι λαϊκιά να χωρέσει παράταιρα στην αριστοκρατία του χρήματος κι έκανε συνεχώς γκάφες στο Γαλλικό αξάν της. Στα 50 του χρόνια ο Κ.Κ ασχολήθηκε και με την γλυπτική τέχνη με επιτυχία.
Όταν συνταξιοδοτήθηκε αγόρασε στην οδό Χατζή Μιχάλη Νταλιάνη στην παλιά πόλη κοντά στην συνοικία της Σπλάντζιας μια ερειπωμένη Ενετική καθολική εκκλησία όπου την ανακαίνισε και την έκανε με δική του πρωτοβουλία πολιτιστικό κέντρο.
Ο Κάρολος Καμπελόπουλος εγκαινίασε το πολιτιστικό του κέντρο το 2001 και από τότε ζει μόνιμα στα Χανιά τη πόλη που αγάπησε.
Υπήρξε και υποψήφιος βουλευτής μικρού εξωκοινοβουλευτικού σχηματισμού.
Μανούστος Γ. Δασκαλάκης
Φωτ. Γεώργιος Austen