Ρυζόγαλο
Ενάμιση κιλό γάλα, 1 φλυτζάνι τσαγιού ρύζι γλασσέ, 3 αυγά μόνο τους κρόκους, 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, 1 φλούδα λεμονιού, 1 φλούδα πορτοκαλιού.
Ρίχνομε στο κρύο γάλα το ρύζι και τοποθετούμε σε πολύ σιγανή φωτιά. Ρίχνομε μια πρέζα αλάτι και δύο κουταλιές της σούπας ζάχαρη και τις φλούδες πορτοκαλιού – λεμονιού. Αφήνομε να σιγοβράσει έως ότου λιώσει το ρύζι και πήξει αρκετά. Εν τω μεταξύ κτυπάμε καλά τους κρόκους των αυγών με τις τρεις κουταλιές ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν. Όταν ετοιμασθεί το ρυζόγαλο κατεβάζομε απ’ την φωτιά και αφαιρούμε τις φλούδες λεμονιού – πορτοκαλιού. Ρίχνομε στους χτυπημένους κρόκους λίγο – λίγο ρυζόγαλο και μετά το ρίχνομε στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο ρυζόγαλο ανακατεύοντας. Ξαναβάζομε σε πολύ σιγανή φωτιά να δέσει χωρίς να πάρει βράσει. Το κατεβάζομε το βάζομε σε μπωλ, και από πάνω κανέλλα. Είναι ωραίο και ζεστό και κρύο στο ψυγείο. Μπορούμε να παραλείψομε τα αυγά και να ρίξομε τη ζάχαρη στο γάλα και να ρίξομε και λίγο κορν φλάο και κάπως λιγότερο ρύζι.
Παγωτό
1 κουτί μόρφατ, 1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη ψιλή, 3 κρόκοι αυγών, 1 κουτί γάλα εβαπορέ αδιάλυτο βανίλια, κακάο ή νες καφέ.
Κτυπάμε τη μόρφατ με τη ζάχαρη. Προσθέτομε τους κρόκους τη βανίλια το γάλα συνεχίζοντας το κτύπημα. Το βάζουμε στην κατάψυξη σκεπασμένο και το αφήνομε να πήξει 3-4 ώρες περίπου. Μετά το ξανακτυπάμε. Έπειτα πέρνομε το ένα τρίτο του παγωτού και βάζομε το κακάο. Αφού το κτυπήσομε το ρίχνομε πάνω στο υπόλοιπο παγωτό χωρίς ν’ ανακατέψομε. Το ξαναβάζομε στην κατάψυξη και μετά από μερικές ώρες είναι έτοιμο. Αντί για κακάο μπορούμε να βάλομε νες καφέ στιγμιαίο.