30.5 C
Chania
Τετάρτη, 1 Ιουλίου, 2026

Σύλληψη για παράνομη θήρα λαγού στο Οροπέδιο Λασιθίου

Ημερομηνία:

Τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018, ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας που εδρεύει στο Οροπέδιο Λασιθίου, έγινε δέκτης τηλεφωνικής καταγγελίας, για ένα άτομο που κυνηγούσε με σκύλους δίωξης και έφερε όπλο στη θέση Κύλινδρος, του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου.

Ο θηροφύλακας κατάφερε να προσεγγίσει και να ελέγξει το εν λόγω άτομο, το οποίο χωρίς καμία αντίρρηση του παρέδωσε το κυνηγετικό του όπλο καθώς και το σακίδιο του.  Στο σακίδιο βρέθηκε ένας ζωντανός λαγός, ο οποίος, σύμφωνα με δήλωση του ιδίου τον είχαν συλλάβει οι 2 σκύλοι δίωξης που είχε μαζί του.

Ο θηροφύλακας τον ενημέρωσε ότι πρώτον, δεν επιτρέπεται η θήρα λαγού ημέρα Δευτέρα και δεύτερον, ότι η περιοχή που βρίσκονταν με τους σκύλους δεν αποτελεί ζώνη εκπαίδευσης κυνηγετικών κυνών. Στη συνέχεια ο θηροφύλακας ενημέρωσε την Εισαγγελέα υπηρεσίας, η οποία έδωσε εντολή να κρατηθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Αγ. Νικολάου και να παρουσιαστεί ενώπιον της Εισαγγελίας την επομένη, ημέρα Τρίτη.

Ο θηροφύλακας υπέβαλλε πρωτόκολλο μήνυσης στη Δ/νση Δασών Λασιθίου. 

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνέντευξη Τύπου για το φεστιβάλ Breakdance «SouthBreak Jam» στα Χανιά

Συνέντευξη Τύπου στις 2 Ιουλίου 2026 στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» για το φεστιβάλ Breakdance «SouthBreak Jam» στα Χανιά. Συμμετέχουν Γιαννακάκης και Μαλανδράκη.

Επαναπροκήρυξη θέσεων για το Ολοήμερο Αθλητικό Σχολείο του Δήμου Χανίων

Ο Δήμος Χανίων επαναπροκηρύσσει θέσεις προσωπικού για το Ολοήμερο Αθλητικό Σχολείο. Στόχος η στελέχωση δομών στον Κλαδισό, τη Σούδα και το Καμπάνι.

Δημοσιεύτηκαν τα οριστικά αποτελέσματα για τις άδειες λαϊκών αγορών στην Κρήτη

Η Περιφέρεια Κρήτης δημοσίευσε τα οριστικά αποτελέσματα για άδειες λαϊκών αγορών. Οι δικαιούχοι έχουν προθεσμία 30 ημερών για αίτηση και 12 μήνες για δικαιολογητικά.

Μ. Χνάρης: «Αόριστες απαντήσεις από την Κυβέρνηση για τα προβλήματα του Κτηματολογίου στο Ρέθυμνο»

Ο Βουλευτής Ρεθύμνης Μ. Χνάρης κατήγγειλε στην Βουλή την παράνομη ανάρτηση του Κτηματολογίου και τις αόριστες απαντήσεις της Κυβέρνησης για τις περιουσίες των Ρεθεμνιωτών.