28.7 C
Chania
Δευτέρα, 22 Ιουνίου, 2026

Χανιώτισσα η πρώτη γυναίκα Διοικητής στην Ασφάλεια Αττικής

Ημερομηνία:

Η Ζαμπία Γυπάρη είναι η πρώτη γυναίκα αξιωματικός στην Ελληνική Αστυνομία, που καταλαμβάνει την θέση της διοικήτριας της διεύθυνσης ασφάλειας Αττικής.

Μετά την κρίση των Ταξιάρχων συνεχίστηκαν οι κρίσεις των Αστυνομικών Διευθυντών της Ελληνικής Αστυνομίας από το Ανώτατο Συμβούλιο του Σώματος, υπό την Προεδρία του Αρχηγού Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Δημήτριου Μάλλιου και τη συμμετοχή των Αντιστρατήγων του Σώματος Παναγιώτη Πούπουζα και Χαράλαμπου Καλογήρου

Μεταξύ των Αστυνομικών Διευθυντών που προήχθησαν στον Βαθμό του Ταξιάρχου είναι και η ΓΥΠΑΡΗ Ζαμπία, η οποία από Υποδ/νση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Β/Α Αττικής τοποθετείται στη Δ/νση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αττικής, ως Διευθυντής.

Η Ζαμπία Γυπάρη είναι η πρώτη γυναίκα αξιωματικός στην Ελληνική Αστυνομία, που καταλαμβάνει την διοικήτρια της διεύθυνσης ασφάλειας Αττικής.

Μάλιστα η καταγωγή της είναι από την Κρήτη και την Ασή Γωνιά, με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Γεώργιος Σμπυράκης να την συγχαίρει για την προαγωγή της.

«Με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια για τις προαγωγές τους. Αφενός μεν στην συγχωριανή μας Ταξίαρχο ΕΛ.ΑΣ Γύπαρη Ζαμπία του Μάρκου.

Και αφετέρου δε στον συνδημότη μας Αντιστράτηγο Π.Σ. Μαρκουλάκη Γεώργιο του Κανάκι. Σε αμφότερους ευχόμαστε καλή δύναμη και κάθε επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα.

Ο Πρόεδρος Σμπυράκης Γεώργιος».

neakriti.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνελήφθησαν δύο άτομα στο Ρέθυμνο για παράνομο οπλισμό και άσκοπους πυροβολισμούς

Συνελήφθησαν δύο άτομα 29 και 55 ετών στο Ρέθυμνο για παράνομο οπλισμό και άσκοπους πυροβολισμούς σε κοινωνική εκδήλωση. Κατασχέθηκαν πιστόλι, κυνηγετικό όπλο και φυσίγγια.

Εργασίες αποκατάστασης στη γέφυρα Αγίου Ιωάννη Χωστού επί του Β.Ο.Α.Κ.

Εργασίες αποκατάστασης βλαβών στη γέφυρα Αγίου Ιωάννη Χωστού επί του Β.Ο.Α.Κ. από 23 έως 25 Ιουνίου 2026. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο ρεύμα Ηράκλειο-Ρέθυμνο.

Ο Καραγκιόζης και ο Γορίλας στο Θύραθεν στις 24 Ιουνίου

Ο Καραγκιόζης και ο Γορίλας στο Θύραθεν στις 24 Ιουνίου. Το Θέατρο Σκιών Κρήτης παρουσιάζει την εξωτική περιπετειώδη κωμωδία κάθε Τετάρτη στις 8.30. Κρατήσεις: 2810711196.