Έρευνα: Η Μεγάλη Παραίτηση ήρθε για να μείνει

Κανένα σχόλιο

Ένας στους πέντε εργαζόμενους είναι πιθανό να αλλάξει δουλειά τους επόμενους 12 μήνες, σύμφωνα με μια νέα παγκόσμια έρευνα της εταιρείας συμβούλων PricewaterhouseCoopers (PwC), υποδηλώνοντας ότι η “Μεγάλη Παραίτηση” δεν δείχνει σημάδια επιβράδυνσης.

Η PwC κυκλοφόρησε την «Παγκόσμια Έρευνα Ελπίδων και Φόβων Εργατικού Δυναμικού 2022» στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Η εταιρεία ρώτησε περισσότερους από 52.000 εργαζόμενους σε 44 χώρες τον Μάρτιο.

Οι υψηλότερες αμοιβές είναι ο κύριος παράγοντας που οδηγεί τους εργαζόμενους να αλλάξουν δουλειά. Ωστόσο, άλλοι λόγοι είναι λιγότερο ρεαλιστικοί, με τους υπαλλήλους να αναζητούν πόσο ολοκληρωμένοι νοιώθουν μέσω της εργασίας που κάνουν, την ικανότητα να «είναι ο εαυτός τους» στη δουλειά και μια να έχουν γύρω τους μια ομάδα ανθρώπων που ενδιαφέρονται. Οι ώρες εργασίας και η τοποθεσία του χώρου εργασίας ονομάστηκαν ως οι λιγότερο σημαντικοί παράγοντες.

"Sponsored links"

«Αν η «Μεγάλη Παραίτηση» έχει διδάξει κάτι στους εργοδότες, είναι να μην θεωρούν τους εργαζομένους τους δεδομένους. Ωστόσο, πολλές εταιρείες κινδυνεύουν να κάνουν ακριβώς αυτό» , αναφέρει η ανακοίνωση, που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της εταιρείας.

Ο όρος «Μεγάλη Παραίτηση» , που επινοήθηκε από έναν Αμερικανό καθηγητή πανεπιστημίου την περασμένη άνοιξη, αναφέρεται στη συνεχιζόμενη παγκόσμια οικονομική τάση που βλέπει τους εργαζόμενους να εγκαταλείπουν οικειοθελώς τη δουλειά τους για να αναζητήσουν καλύτερη απασχόληση εν μέσω μιας αγοράς εργασίας που στενάζει, καθώς οι οικονομίες αρχίζουν να ανακάμπτουν μετά την Πανδημία covid19.

Σύμφωνα με την PwC, περίπου το 35% των ερωτηθέντων σχεδιάζει να ζητήσει από τους εργοδότες τους αύξηση μισθού τους επόμενους 12 μήνες. Οι νεότεροι εργαζόμενοι ανησυχούν επίσης ότι η τεχνολογία θα αντικαταστήσει τους ρόλους τους, σύμφωνα με την έρευνα.

“Τα ευρήματα είναι πολύ ξεκάθαρα… βλέπετε έναν σημαντικό αριθμό εργαζομένων να ανησυχούν για τη μελλοντική τους απασχόληση και την ασφάλεια της εργασίας τους”, δήλωσε ο Bob Moritz, ο παγκόσμιος πρόεδρος της PwC, στο φόρουμ, σύμφωνα με το CNBC. «Η εξουσία βρίσκεται τώρα, θα υποστηρίζαμε – στα χέρια των ατόμων που απασχολούνται».

Στις ΗΠΑ, ένας αριθμός ρεκόρ 4,5 εκατομμυρίων εργαζομένων εγκατέλειψαν τις δουλειές τους τον Μάρτιο, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία, ενώ ο αριθμός των νέων θέσεων εργασίας ξεπέρασαν τα 11 εκατομμύρια, καθώς οι εργοδότες αγωνίζονται να καλύψουν θέσεις εν μέσω ραγδαίου πληθωρισμού. Οι εταιρείες που απελπίζονται για υπαλλήλους πρέπει να αυξήσουν τους μισθούς και να προσθέσουν κίνητρα για να δελεάσουν εργαζομένους, με αποτέλεσμα περισσότεροι εργαζόμενοι να εγκαταλείπουν τις τρέχουσες δουλειές τους.

rt.com

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live