Αγγελική Αδαμοπούλου: Μετά το ΜέΡΑ25 ανεξαρτητοποιήθηκε και από τον ΣΥΡΙΖΑ – Δε θα είναι υποψήφια στις εκλογές αλλά ευχαριστεί τον Τσίπρα

Κανένα σχόλιο

Την ανεξαρτητοποίηση της από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος ανακοίνωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αγγελική Αδαμοπούλου.

Η Αγγελική Αδαμοπούλου απέστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, ενημερώνοντας ότι πλέον δεν προσμετράται στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Η αποχώρηση έρχεται σχεδόν δύο μήνες μετά την αρχική της προσχώρηση στο ΣΥΡΙΖΑ, στις 20 Δεκεμβρίου του 2022, ωστόσο μόλις 2 μήνες μετά, αποχωρεί.

"Sponsored links"

Τι αναφέρει η ίδια

Σε ανάρτησή της στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, η Αγγελική Αδαμοπούλου ενημερώνει ότι «κατόπιν περισυλλογής και αμιγώς προσωπικής συνειδητής απόφασης» αποφάσισε να μην είναι υποψήφια στις προσεχείς εκλογές, ενώ εξηγεί «προς αποφυγή παρερμηνειών» ότι δεν προτίθεται να είναι υποψήφια με καμία παράταξη  δεδομένου ότι δεν επιθυμεί να συμμετέχει στον πολιτικό στίβο στο προσεχές μέλλον.

«Θέλω να ενημερώσω τους συμπολίτες μου ότι, κατόπιν περισυλλογής και αμιγώς προσωπικής συνειδητής απόφασης, αποφάσισα να μην είμαι υποψήφια στις προσεχείς εκλογές. Προς αποφυγή παρερμηνειών, δεν προτίθεμαι να είμαι υποψήφια με καμία παράταξη δεδομένου ότι δεν επιθυμώ να συμμετέχω στον πολιτικό στίβο στο προσεχές μέλλον.

Προς τούτο, και ενόψει της αυριανής συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του Σύριζα- ΠΣ για τις υποψηφιότητες Βουλευτών στις προσεχείς εκλογές, κοινοποίησα στον Πρόεδρο του Σύριζα-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα την απόφασή μου να μην συμπεριληφθώ στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης.

Σήμερα επίσης κοινοποίησα στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ.Κωνσταντίνο Τσούλα και στον Αλέξη Τσίπρα, την απόφαση αποχώρησής μου από την κοινοβουλευτική ομάδα του Σύριζα-ΠΣ.

Εκφράζω για άλλη μία φορά τις ευχαριστίες μου στον Αλέξη Τσίπρα για την πρότασή του να προσχωρήσω στην παράταξη της οποίας ηγείται.

Δηλώνω εκ των προτέρων ότι οποιαδήποτε έκκληση να παραδώσω την έδρα μου θα αποβεί άκαρπη. Η έδρα αυτή ανήκει στους συμπολίτες μου που με τίμησαν με την ψήφο τους και σε αυτούς θα την παραδώσω μόλις λήξει η θητεία μου.

Με σαφή πατριωτικό προσανατολισμό για μια καλύτερη και δικαιότερη Ελλάδα, για το κράτος δικαίου, τη Δημοκρατία, την ισότητα και τον ανθρωπισμό, με σημαία μου ότι αυτοσκοπός της πολιτικής και της εκάστοτε παράταξης πρέπει να είναι ο Άνθρωπος και η αξιοπρέπειά του, συνεχίζω τον συλλογικό αγώνα ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές φτωχοποίησης των συμπολιτών μου, συρρίκνωσης των δικαιωμάτων τους και εκποίησης των δημοσίων αγαθών. Συνεχίζω επίσης την άσκηση των κοινοβουλευτικών καθηκόντων μου, εντός Βουλής και στους δρόμους όπου κερδίζονται οι αγώνες» αναφέρει.

"Sponsored links"

Η Αγγελική Αδαμοπούλου είχε εκλεγεί αρχικά με το ΜέΡΑ25, από το οποίο και αποχώρησε το Μάρτιο του 2022, καταγγέλλοντας σεξισμό και έλλειμμα δημοκρατίας στο κόμμα.

topontiki.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live