17.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Ανδρέας Παπανδρέου: Πήρε το όνομά του αίθουσα του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο

Ημερομηνία:

Ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, μίλησε για τον ιδρυτή του κόμματος, Ανδρέα Παπανδρέου, μία μεγάλη και σπουδαία πολιτική προσωπικότητα, που άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στην ελληνική και ευρωπαϊκή πολιτική ιστορία.

Μια από τις πιο σημαντικές αίθουσες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο πήρε το όνομα «Ανδρέας Παπανδρέου».

Η τελετή ονομασίας έγινε το απόγευμα της Τετάρτης, παρουσία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, μετά από πρωτοβουλία που είχε αναλάβει ο ίδιος για να τιμήσει τον πρώην πρωθυπουργό και ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ.

Ο ευρωβουλευτής και αρχηγός του ΠΑΣΟΚ είχε την ιδέα, την οποία και προώθησε στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, οι οποίοι κατέληξαν θετικά πριν από μερικούς μήνες.

Στην τελετή εγκαινίων του Αμφιθεάτρου, με το όνομα «Ανδρέας Παπανδρέου», ήταν σε περίοπτη θέση η φωτογραφία του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, ενώ λίγους μήνες μετά θα τοποθετηθεί και προτομή του μέσα στην αίθουσα. 

Ο Νίκος Ανδρουλάκη, που τιμά με αυτόν τον τρόπο τον ιδρυτή του κόμματος, του οποίου τώρα ο ίδιος ηγείται, μίλησε για το έργο και την παρακαταθήκη που άφησε στην Ελλάδα ο Ανδρέας Παπανδρέου, αλλά και για την Ευρώπη που οραματιζόταν.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε ένα βίντεο με τις διεθνείς και ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες του Ανδρέα Παπανδρέου, όπως την «Κίνηση των 6 για την Ειρήνη», που είχε δημιουργηθεί με δική του πρωτοβουλία και με την συμμετοχή του Ούλαφ Πάλμε, πρώην πρωθυπουργού της Σουηδίας που δολοφονήθηκε, της προέδρου της Ινδίας, Ίντιρας Γκάντι, του Ισπανού πρωθυπουργού Φελίπε Γκονζάλες και άλλων διεθνών πολιτικών προσωπικοτήτων.

Στην εκδήλωση μίλησαν η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, ο επικεφαλής των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, καθώς και εκπρόσωποι σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων, αλλά και ο γιος του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Παπανδρέου. 

Ανδρουλάκης: «Αγωνίστηκε για την ειρήνη, την κοινωνική δικαιοσύνη και την εθνική συμφιλίωση»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας για τον Ανδρέα Παπανδρέου, σημείωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Σήμερα, τιμούμε μια πολύ μεγάλη και σπουδαία πολιτική προσωπικότητα, τον Ανδρέα Παπανδρέου, που άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στην ελληνική και ευρωπαϊκή πολιτική ιστορία.

Με τους αγώνες του για την ειρήνη, την κοινωνική δικαιοσύνη και την εθνική συμφιλίωση.

Σφράγισε με την παρουσία του τα χρόνια της μεταπολίτευσης, την πιο μακρά περίοδο σταθερότητας και ευημερίας του ελληνικού λαού.

Δεν δίστασε να αφήσει πίσω του το παλιό πολιτικό κατεστημένο της εποχής του και να ιδρύσει το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα ένα Κίνημα λαογέννητο και πατριωτικό, που ήθελε να εκφράσει τις αγωνίες ενός πληγωμένου λαού, μετά τη βάρβαρη και τραγική εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο, διατηρτώντας την ιστορική συνέχεια της Δημοκρατικής Παράταξης στην Ελλάδα, από τον Χαρίλαο Τρικούπη και τον Ελευθέριο Βενιζέλο».

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...