Αυξημένα μέτρα και ενημερωτικές δράσεις για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων στην Κρήτη

Κανένα σχόλιο

Ενόψει του εορταστικού τριημέρου του Δεκαπενταύγουστου, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης υπενθυμίζει στους οδηγούς την ανάγκη της ασφαλούς κυκλοφορίας στους δρόμους και την εφαρμογή του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας για την αποτροπή πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.Για το λόγο αυτό, αστυνομικοί των Υπηρεσιών Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης θα ενεργούν αυξημένες περιπολίες και εντατικούς ελέγχους σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο του νησιού βεβαιώνοντας τις επικίνδυνες παραβάσεις.

Έμφαση θα δοθεί στις παραβάσεις που αφορούν στην οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος, την υπερβολική ταχύτητα, τη χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, τους επικίνδυνους ελιγμούς και αντικανονικές υπερβάσεις και στη μη χρήση ζώνης ασφαλείας και προστατευτικού κράνους.

Παράλληλα η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης θα πραγματοποιήσει ενημερωτικές δράσεις με διανομή έντυπου πληροφοριακού υλικού την Παρασκευή 12 Αυγούστου μέσω των Υπηρεσιών Τροχαίας

"Sponsored links"

 

Ειδικότερα:

• Στα Χανιά στις 10.00 στον Κλαδισό
• Στο Ρέθυμνο στις 11.00 στο Δημαρχείο Ρεθύμνου
• Στο Ηρακλειο στις 11.00 στον κόμβο Αθανάτων της Εθνικής Οδού Ηρακλείου Μοιρών
• Στο Βόρειο Οδικό Άξονα στις 12.00 στον κόμβο Επισκοπής

• Στο Λασίθι στις 18.00 στον κόμβο Ξηροκάμπου το Τμήμα Τροχαίας Αγίου Νικολάου σε συνεργασία με την Ένωση Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Αυτοκινήτων και Μοτοσυκλετών Νομού Λασιθίου και το Σωματείο Μηχανικών Αυτοκινήτων Ηρακλείου σε μια κοινή δράση ενημέρωσης θα ενεργούν επιτόπιο τεχνικό έλεγχο των οχημάτων (πίεση ελαστικών, έλεγχος εγκέφαλου οχήματος και άλλους τεχνικούς διαγνωστικούς ελέγχους) .

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτη υπενθυμίζει στους οδηγούς πως η πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων είναι μια κοινή προσπάθεια και για το λόγο αυτό θα πρέπει:

• Να φροντίζουν ώστε όλοι οι επιβάτες του οχήματος να φορούν ζώνη ασφαλείας και τα παιδιά να μεταφέρονται στα ειδικά για την ηλικία και το βάρος τους παιδικά καθίσματα. Επίσης οι αναβάτες των μοτοσυκλετών να φορούν προστατευτικό κράνος.

• Να μην καταναλώνουν οινοπνευματώδη ποτά εφόσον πρόκειται να οδηγήσουν.

• Να μην κάνουν χρήση του κινητού τους τηλεφώνου ενώ οδηγούν.

"Sponsored links"

• Να μην υπερεκτιμούν τις ικανότητες τους ή τις τεχνικές δυνατότητες του οχήματος τους κατά την οδήγηση και να τηρούν τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Η συνετή οδήγηση σημαίνει πολιτισμό.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live