17.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Δεύτερο κύμα ανθρωπιστικής βοήθειας από Ελλάδα για Τουρκία και Συρία

Ημερομηνία:

Τα είδη πρώτης ανάγκης, όπως κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, θερμαντικά, είδη προσωπικής υγιεινής και φάρμακα, συγκεντρώθηκαν από τη δράση «Ολοι Μαζί Μπορούμε», την ΚΕΔΕ, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, δήμους της Πελοποννήσου, της Κρήτης, Κεφαλονιάς, Κοζάνης, κι άλλους.

Τέσσερα κοντέινερ με 50 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας για Τουρκία και Συρία ξεκινούν με φορτηγά από Ασπρόπυργο για το λιμάνι της Πάτρας, ενημερώνει ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τα είδη πρώτης ανάγκης, όπως κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, θερμαντικά, είδη προσωπικής υγιεινής και φάρμακα, συγκεντρώθηκαν από τη δράση «Ολοι Μαζί Μπορούμε», την ΚΕΔΕ, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, δήμους της Πελοποννήσου, της Κρήτης, Κεφαλονιάς, Κοζάνης, κι άλλους.

Από την Πάτρα στην Αλεξανδρέττα

Η ανθρωπιστική βοήθεια θα φορτωθεί σε πλοίο, το οποίο θα αποπλεύσει αύριο στις 09:00 το πρωί, από το λιμάνι της Πάτρας.

Και με το δεύτερο αυτό κύμα ανθρωπιστικής βοήθειας, σε συνέχεια του πρώτου που μεταφέρθηκε με πλοίο την Τετάρτη από το λιμάνι του Κερατσινίου στην Αλεξανδρέττα, η Ελλάδα συνεχίζει να στέκεται αλληλέγγυα στους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας, που δοκιμάζονται από τους καταστροφικούς σεισμούς. 

Σημειώνεται πως η χώρα μας ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα της Τουρκίας για την παροχή βοήθειας, καθώς από την πρώτη στιγμή μετέβησαν Έλληνες διασώστες στις πληγείσες περιοχές, ενώ η ελληνική συμπαράσταση προς τον δοκιμαζόμενο λαό της Τουρκίας, ανεδείχθη και από την πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια.

Την ευθύνη συντονισμού όλων των ενεργειών οργάνωσης, συλλογής και αποστολής του ανθρωπιστικού υλικού έχει αναλάβει ο υφυπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...