12.8 C
Chania
Monday, December 4, 2023

Ερώτηση Τέρενς Κουίκ σχετικά με τη δραματική επιστολή καθηγήτριας για υποσιτισμένους μαθητές

Ημερομηνία:

Την κραυγή αγωνίας της Διευθύντριας του Δημοτικού Σχολείου Γόμφων Τρικάλων Αικατερίνης Νικολαϊδου που με δραματική επιστολή προς τους συναδέλφους της, ζητά απελπισμένα βοήθεια για τους υποσιτισμένους μαθητές της περιοχής της, μεταφέρει με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και Πρόνοιας Ιωάννη Βρούτση ο Βουλευτής Επικρατείας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.Η κα Νικολαίδου, αναφέρεται σε ένα σκελετωμένο παιδί, μόλις 6 χρόνων, που μετά από απουσία πολλών ημερών εμφανίστηκε στο σχολείο σε άθλια κατάσταση. Καχεκτικό, με τρέμουλο σε όλο του το σώμα. Η εκπαιδευτικός ρώτησε και έμαθε ότι οι γονείς του παιδιού είναι άνεργοι, ζουν σε τρώγλη και τους λείπει ακόμη και το ψωμί.

«Οι κυβερνώντες μας βλέπουν ως αριθμούς. Ως πηγή εσόδων μονάχα. Η αξιοπρέπεια , η δικαιοσύνη, η ισότητα, είναι ανύπαρκτες στο μυαλό και στις πράξεις τους. Επενδύουν μονάχα εκεί απ΄ όπου μπορούν να απορροφήσουν έσοδα και κέρδη. Εκεί όπου τα αποτελέσματα είναι μετρήσιμα», υπογραμμίζει η κα Νικολαϊδου και ζητά τη «δημιουργία ενός επιτυχημένου και αποτελεσματικού δικτύου παροχής φροντίδας και συναισθηματικής στήριξης αυτών των παιδιών».

Όπως επισημαίνει και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ «η απεγνωσμένη έκκληση της διευθύντριας του Δ.Σ. Γόμφων, κ. Αικ. Νικολαΐδου, σχετικά με την ύπαρξη σοβαρά υποσιτισμένων μαθητών σε αρκετά σχολεία και νηπιαγωγεία των Τρικάλων, επιβεβαιώνει δυστυχώς τις πιο μαύρες προβλέψεις για τις συνέπειες της λιτότητας, της ανεργίας και της φτώχειας και αποδεικνύει το μέγεθος του συντελούμενου από τις επάλληλες μνημονιακές κυβερνήσεις εγκλήματος εις βάρος του ελληνικού λαού».

«Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε ώστε με απόλυτη εχεμύθεια και προσοχή, να προβείτε σε μία πρώτη καταγραφή και διασταύρωση πληροφοριών προκειμένου να καταμετρηθεί ο αριθμός των υποσιτισμένων ανά την Ελλάδα μαθητών;», ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς ο Τέρενς Κουίκ και τονίζει πώς «οι επιλογές της τρικομματικής συγκυβέρνησης οδηγούν την Ελλάδα στο επίκεντρο μιας ανθρωπιστικής κρίσης».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ