Ευρύτατη σύσκεψη φορέων των Χανίων μετά την έξαρση των κρουσμάτων: «Ώρα ευθύνης και αλληλεγγύης για όλους μας»

Κανένα σχόλιο

Χθες, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων, Αντώνης Ροκάκης, εκφράζοντας την αγωνία της επιχειρηματικής κοινότητας, έλαβε την πρωτοβουλία να προσκαλέσει τους Αυτοδιοικητικούς, Αστυνομικούς και Υγειονομικούς φορείς της Περιφερειακής Ενότητας σε μια κοινή σύσκεψη συνεργασίας με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό των φορέων των Χανίων, στο πλαίσιο της αναγκαίας κοινής δράσης της Κοινωνίας και της Οικονομίας για την αναχαίτιση των συνεπειών του Covid-19.

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν:

Νίκος Καλογερής – Αντιπεριφερειάρχης Χανίων

"Sponsored links"

Σημαντηράκης Παναγιώτης- Δήμαρχος Χανίων

Χαράλαμπος Κουκιανάκης-Δήμαρχος Αποκορώνου

Γιώργος Μυλωνάκης-Δήμαρχος Κισσάμου

Μάνος Μπολώτης – Αναπληρωτής Διοικητής Νοσοκομείου Χανίων

Γιώργος Μαστραντωνάκης – Αναπληρωτής Αστυνομικός Διευθυντής

Στέφανος Ντουκάκης – Υπεύθυνος Κινητής Μονάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) Χανίων

Πέτρος Μαρινάκης- Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πλατανιά

Μιχάλης Μπικάκης- Αντιδήμαρχος ΚαντάνουΣελίνου

Σταύρος Ψαρουδάκης – Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Σφακίων

"Sponsored links"

Δημήτρης Μουντάκης – Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Επιχειρήσεων Επιμελητηρίου Χανίων

Η σύσκεψη κρίθηκε αναγκαία ως συνέχεια της προειδοποίησης την περασμένη Παρασκευή (28/05) του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Νίκου Χαρδαλιά, ότι τις προηγούμενες ημέρες καταγράφηκεανησυχητική αύξηση των ενεργών κρουσμάτων κατά 26% – από 169 ενεργά κρούσματα στις 20/5 σε 213 ενεργά κρούσματα&μετά &τη χθεσινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για την αύξησητου ιικού φορτίου στα αστικά λύματα των Χανίων με+78%(όπου καταγράφηκε η μεγαλύτερη αύξηση στο μέσο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων σε όλη τη χώρα Πάτρα +50%Ρέθυμνο +12%και Ιωάννινα +22%).

Βασική διαπίστωση της συνάντησης ήταν η κούραση της κοινωνίας από την πολύμηνη καραντίνα, σε συνδυασμό με τον παραπλανητικό εφησυχασμό που δημιουργεί η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων και η έναρξη του εμβολιασμού, ο οποίος όμως σε καμία περίπτωση δεν έχει φτάσει στα Χανιά σε υψηλά ποσοστά, καθώς σήμερα αγγίζει ποσοστό 40% των ενήλικων πολιτών με τουλάχιστον μια δόση. Διαπιστώθηκε επίσης ότι,δυστυχώς λόγω τηςυποστελέχωσης του ελεγκτικού μηχανισμού της Πολιτείας, το βάρος έχει πέσει εξ’ ολοκλήρου στην Ελληνική Αστυνομία,η οποία συνεχίζει να επιτηρεί με συνέπεια τα υγειονομικά μέτρα και να παρεμβαίνει ενεργά μέσω προστίμων, όπου κριθεί αναγκαίο, αποφεύγοντας ταυτόχρονα την άσκοπη αντιπαράθεση με τους πολίτες. Κεντρικό μήνυμα όλων των εκπροσώπων των τοπικών φορέων κατά τη σύσκεψη ήταν ότι αποτελεί μονόδρομο η επιτάχυνση του εμβολιασμού των Χανιωτών, σε συνδυασμό με τη συνεπή τήρηση των υγειονομικών μέτρων, τα οποία ακόμα βρίσκονται σε ισχύ από την Ελληνική Πολιτεία, όπως είναι η χρήση μάσκας, η επιμελής απολύμανση, η αποφυγή συνωστισμού και η τήρηση των περιορισμών του ωραρίου κυκλοφορίας μετά τα μεσάνυχτα.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων, Αντώνης Ροκάκης, τόνισε χαρακτηριστικά:

«Η Χανιώτικη Κοινωνία και Οικονομία μας υπομένουν διαρκώς βαρύτατα πλήγματα από την παρατεταμένη υγειονομική κρίση και τη σκληρή καραντίνα, με αποτέλεσμα να θρηνούμε σχεδόν καθημερινά για την απώλεια συνανθρώπων μας αλλά και να αγωνιούμε για την καταστροφή των επιχειρηματικών κόπων μιας ζωής των συναδέλφων μας. Μιαπεραιτέρω έκρηξη κρουσμάτων που θα απαιτήσει νέα έκτακτα περιοριστικά μέτρα εκ μέρους της Πολιτείας θα προκαλέσουν δυσφήμιση και τη «χαριστική βολή» στην Οικονομία του τόπου μας, ιδιαίτερα κατά την τόσο απαιτητική προσπάθεια έναρξης της ήδη καθυστερημένης και τόσο ζωτικής φετινής τουριστικής περιόδου.Το Επιμελητήριο Χανίων απευθύνει έκκληση υπευθυνότητας προς όλους τους Χανιώτες για να κρατήσουμε την Κοινωνία & την Οικονομία μας ζωντανές!Ενωμένοι είμαστε πιο δυνατοί & θα ανακάμψουμε! Είναι ώρα Ευθύνης & Αλληλεγγύης για όλους μας!».

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις