15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Η ΕΛΜΕ Χανίων συμμετέχει στην αντιπολεμική διαδήλωση την Τρίτη ενάντια στην επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικού των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν

Ημερομηνία:

Ψήφισμα ΕΛΜΕ Χανίων:

Στις 21-22 Φεβρουαρίου έρχεται στην Ελλάδα, στο πλαίσιο περιοδείας του στην περιοχή, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, για να προωθήσει τα ζητήματα «ενεργειακής ασφάλειας» και «αμυντικής συνεργασίας» των ΗΠΑ με τη χώρα μας και να ενισχύσει την ήδη μεγάλη εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο στην Ουκρανία, για να ζητήσει ακόμα περισσότερη στήριξη στα επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ και να επιχειρήσει διευθετήσεις προς όφελος των συμφερόντων του αμερικανικού κεφαλαίου και των πολυεθνικών στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Η επίσκεψη αυτή συμπίπτει με την συμπλήρωση ενός χρόνου καταστροφικού πολέμου στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή και τις παρεμβάσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, με το αίμα να ρέει χωρίς σταματημό, πόλεις, υποδομές και ζωές ,να καταστρέφονται  οι λαοί της Ουκρανίας και της Ρωσίας.

Ήδη οι αμερικανικές βάσεις αναπτύσσονται (Αεροπορική βάση της Λάρισας, Στεφανοβίκειο, Βόλος, Πεδίο Βολή Λιτοχώρου γίνονται βάσεις εκπαίδευσης δυνάμεων των ΗΠΑ), η Αλεξανδρούπολη μετατρέπεται σε «Σούδα του Βορρά», όπλα, πυρομαχικά και άλλες προμήθειες στέλνονται στην Ουκρανία, στρατιωτικές δυνάμεις στέλνονται από τη Βουλγαρία ως τη Σαουδική Αραβία. Την ίδια ώρα δισεκατομμύρια ξοδεύονται για τρομερούς εξοπλισμούς, την ώρα που οι εργαζόμενοι και ο λαός λεηλατούνται από την κερδοσκοπία και την ακρίβεια και στις δύο πλευρές του Αιγαίου από τον άδικο και αντιδραστικό κυβερνήσεων και πολυεθνικών.

Η μεγάλη ευαισθητοποίηση και η διεθνιστική αλληλεγγύη προς τους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας, που επλήγησαν από τον μεγάλο σεισμό και βρέθηκαν υπό το βάρος της αντιλαϊκής πολιτικής δεκαετιών, δείχνει πως οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν.  Οι λαοί μοιράζονται τον ίδιο πόνο και την ίδια λαχτάρα για ζωή και ελευθερία.

  • Ανεπιθύμητος ο εκπρόσωπος του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού Μπλίνκεν!
  • Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ, έξω οι βάσεις από την Ελλάδα.
  • Καμία εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο στην Ουκρανία και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.
  • Απεμπλοκή της χώρας μας από τον αντιδραστικό άξονα Ελλάδας – Ισραήλ – Κύπρου – Αιγύπτου υπό τη σκέπη των ΗΠΑ, καθώς και τις στρατιωτικές συμφωνίες με ΗΠΑ & Γαλλία
  • Λεφτά για μισθούς και συντάξεις, για την παιδεία, την υγεία, την ενέργεια για όλο το λαό και όχι για πολεμικούς εξοπλισμούς .
  • ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, ΕΕ και Ρωσία έξω από την Ουκρανία.

Η ΕΛΜΕ Χανίων καλεί σε διαδήλωση την Τρίτη 21 Φλεβάρη στις 7μμ στην Πλατεία Αγοράς

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...