Η Ισπανία καταργεί τον ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης

Κανένα σχόλιο

Να εξισορροπήσει την εκτόξευση των τιμών λόγω της ακρίβειας στα είδη πρώτης ανάγκης προσπαθεί η κυβέρνηση της Ισπανίας, καταργώντας τον ΦΠΑ σε αυτά τα προϊόντα. Μάλιστα, η ισπανική κυβέρνηση ανακοίνωσε και το βοήθημα των 200 ευρώ στις πιο φτωχές οικογένειες.

Τα παραπάνω αποτελούν ένα μόνο μέρος της νέας δέσμης μέτρων που ανέρχεται στα 10 δισεκ. ευρώ. Κατά συνέπεια, το συνολικό κόστος των μέτρων που έλαβε η ισπανική κυβέρνηση φτάνει τα 45 δισεκ. ευρώ. Όπως σημείωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ, τα εν λόγω μέτρα στοχεύουν στην ανακούφιση των πολιτών ύστερα από την αύξηση του πληθωρισμού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Σάντσεθ, για τους επόμενους έξι μήνες «ο ΦΠΑ θα μειωθεί από το 4% στο 0% για όλα τα προϊόντα πρώτης ανάγκης». Τέτοια προϊόντα αποτελούν το γάλα, το ψωμί, το τυρί, τα φρούτα, τα λαχανικά ή τα δημητριακά. Παράλληλα, ο ΦΠΑ στο λάδι και τα ζυμαρικά θα «πέσει» από το 10% στο 5%.

"Sponsored links"

Επιπλέον, το βοήθημα των 200 ευρώ που εγκρίθηκε στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο, αφορά τις οικογένειες με ετήσιο εισόδημα μικρότερο ή ίσο των 27.000 ευρώ, ως αποζημίωση για τις αυξήσεις στις τιμές των διατροφικών προϊόντων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Σάντσεθ, παρατείνονται οι επιδοτήσεις για όσους ταξιδεύουν με τρένο προκειμένου να φτάσουν στη δουλειά τους, καθώς και τα όρια στις αυξήσεις των ενοικίων.

ΑΠΕ- ΜΠΕ

 

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live