Η Κρήτη της δεκαετίας του 1970 μέσα από το βλέμμα του Γερμανού φωτογράφου Kornan Helbig

1 Σχόλιο

Έχουμε ξαναπαρουσιάσει φωτογραφική δουλειά από την Κρήτη του Kornan Helbig, του στρατιώτη της Βέρμαχτ κατά την εισβολή στη Σοβιετική Ένωση που μετά τον πόλεμο σπούδασε ιστορία της τέχνης και αρχαιολογία και αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ζωής της στη μέλετη των ανθρώπων και του πολιτισμού της Μεσογείου.

O Εμμανουήλ Τζιλιβάκης, μέλος και της εξαιρετικής ομάδας “Χανιά – Παλιές Φωτογραφίες” που δημοσιοποιεί σπάνια φωτογραφικά ντοκουμέντα από τη ζωή στον τόπο, μας έδωσε επιπλέον φωτογραφικό υλικό κυρίως από τα Χανιά αλλά και πληροφορίες σε σχέση με τον φωτογράφο.

Ο Kornad Helbig δούλευε ως φωτογράφος αλλά και δημοσιογραφος σε γνωστά περιοδικά όπως το Merian και το Atlantis, τα οποία έκαναν και αφιερώματα στην Κρήτη χρησιμοποιώντας φωτογραφικό του υλικό.

"Sponsored links"

Το μεγαλυτερο μερος του έργου του βρίσκεται στη Γερμανική Φωτοθήκη στην Δρεσδη. 

Πρόκειται για ένα πλούσιο αρχείο με 160.000 φωτογραφιες εκ των οποίων οι 60.000 είναι εγχρωμες.

Στα Χανια ήρθε δυο φορες,το 1974 και το 1979, και τραβηξε υπεροχες εγχρωμες φωτογραφιες.

Κάποιες από αυτές τις φωτογραφίες που μας έστειλε ο κ. Τζιλιβάκης, σας παρουσιάζουμε σήμερα.

Δείτε τις:

"Sponsored links"

Από το χωριό Μαργαρίτες
Από το χωριό Μελαμπες

Στη Μονή Πρέβελη

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 Σχόλιο

  1. ANTHONY FOSCOLOS

    ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live