22.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Χανίων κατά της Χατζηδάκη: “Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι”

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωσή του και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο  καταγγέλλειτην  αυταρχική συμπεριφορά της προέδρου της ΔΕΥΑΧ, Χρυσούλας Χατζηδάκη, και ζητά τη λήψη” αποφασιστικών μέτρων” από τον δήμαρχο Χανίων “ώστε αφενός μεν να σταματήσει το κλίμα που επικρατεί εντός της Επιχείρησης και αφετέρου η Δ.Ε.Υ.Α.Χ να συνεχίσει την εύρυθμη λειτουργία της προς όφελος των δημοτών”.

Υπενθυμίζουμε ότι είχε προηγηθεί προχθές συνάντηση στο Γραφείο του Δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη με τον πρόεδρο Εργατικού Κέντρου Χανίων, Γιάννη Μανωλικάκη, έπειτα από πρόσκληση του Δημάρχου, με αφορμή τις σοβαρές καταγγελίες που έχουν υποβάλλει οι εργαζόμενοι για «κακές εργασιακές συνθήκες, εργασιακό εκφοβισμόκαι τοξικό εργασιακό περιβάλλον» στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Χανίων (Δ.Ε.Υ.Α.Χ.).

Ο Δήμαρχος Χανίων έχει επίσης διαγράψει την κ. Χατζηδάκη από την παράταξή του.

Στη σημερινή ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Χανίων αναφέρει:

“Το δυσμενές εργασιακό κλίμα που έχει παγιωθεί στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Χανίων αλλά και σωρεία εργασιακών προβλημάτων που φτάνουν μέχρι και αυταρχικές συμπεριφορές της Προέδρου, τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση μελών της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Χανίων με μέλη της διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων στις Δ.Ε.Υ.Α των ΟΤΑ του Νομού και με τον Αναπλ. Γεν. Γραμματέα της ΠΟΕ-ΔΕΥΑ.

Το Εργατικό Κέντρο Χανίων βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων στην Δ.Ε.Υ.Α.Χ, οι οποίοι με αλλεπάλληλες συναντήσεις, ανακοινώσεις και διαρκή αγώνα έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για την πορεία της Επιχείρησης, δημοσιοποιώντας τόσο την αυταρχική συμπεριφορά της Προέδρου απέναντι στο προσωπικό, όσο και την κατάχρηση εξουσίας.

Την ώρα που οι εργαζόμενοι καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την εύρυθμη λειτουργία της Επιχείρησης και εργάζονται εντατικά λόγω της υποστελέχωσης, δέχονται εργασιακό εκφοβισμό.

Αντί για λύσεις στα σημαντικά προβλήματα,η Πρόεδρος της Δ. Ε.Υ.Α.Χ αφήνει να επεκτείνονται τέτοιου είδους θέματα μεταξύ συναδέλφων, να απομονώνονται συγκεκριμένα άτομα και να δέχονται έντονη ψυχολογική πίεση.

Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι.

Το Εργατικό Κέντρο Χανίων ζήτα την άμεση παρέμβαση του δημάρχου Χανίων, ο οποίος έχει ενημερωθεί ήδη από το Σωματείο των εργαζομένων και όχι μόνον για το τοξικό κλίμα που επικρατεί στην Επιχείρηση και ζητά τη λήψη αποφασιστικών μέτρων, ώστε αφενός μεν να σταματήσει το κλίμα που επικρατεί εντός της Επιχείρησης και αφετέρου η Δ.Ε.Υ.Α.Χ να συνεχίσει την εύρυθμη λειτουργία της προς όφελος των δημοτών.

ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΕΚΦΟΒΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙΤΑΙ ΜΕ ΑΠΕΙΛΕΣ, ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΩΞΕΙΣ”

Υπενθυμίζουμε ότι και στην εφημερίδα μας έχουν φτάσει ανά καιρούς σοβαρές καταγγελίες για τις συνθήκες που επικρατούν στη ΔΕΥΑΧ. Πιο πρόσφατα υπήρξε καταγγελία για οπισθοδρομικές, απολυταρχικές πρακτικές  που παραπέμπουν σε καταστήματα κράτησης και όχι σε εργασιακούς χώρους με κάμερα η οποία ενώ αρχικα ήταν στραμμένη προς τα ταμεία της ΔΕΥΑΧ στράφηκε ώστε να καταγραφει τους υπαλλήλους. Την κατάργησή της είχαν ζητήσει εγγράφως οι υπάλληλοι όμως μέχρι σήμερα δεν έχει παρθεί καμία αποφαση.

Επίσης, χαρακτηριστική του κλίματος είναι και πληροφορία που είχε φτάσει στην εφημερίδα μας σύμφωνα με την οποία μετά τον θάνατο πολύ αγαπητού εργαζόμενου στη ΔΕΥΑΧ ο χώρος έξω από τα γραφεία όπου εργαζόταν δόθηκε σε ιδιωτικό φροντιστήριο για να κάνει… πάρτι!

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...